Η φήμη της (και με την κακή έννοια) προηγείται της Lady Gaga. Και της «Born This Way Ball» περιοδείας της, που ξεκίνησε τη νύχτα της Παρασκευής από τη Σεούλ, για πρώτη φορά «κεκλεισμένων των θυρών» σε φωτογράφους, τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους.

Και όχι μόνον. Η συναυλία, ημέρες πριν, είχε θεωρηθεί από τις νοτιοκορεατικές αρχές ως μη αρμόζουσα σε παιδιά – βασικός κορμός των φαν της – και πήρε και επίσημα τον χαρακτηρισμό «Ακατάλληλη δι’ ανηλίκους», επιτρέποντας την είσοδο μόνον σε 45.000 ενήλικες στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεούλ.

Εβδομάδες πριν διαμαρτύρονταν νοτιοκορεάτες ακτιβιστές για το «προκλητικό περιεχόμενο» που υπέθεταν πως θα έχει η συναυλία και εν γένει η περιοδεία της κατά κόσμον Στεφανί Τζόαν Αντζελίνα Τζερμανότα, ενώ ακόμη και την ώρα της συναυλίας μια ομάδα χριστιανών από τη Νότια Κορέα προσευχόταν για τη σωτηρία της ψυχής της «αμαρτωλής» σούπερ σταρ περφόρμερ της ποπ. Και αυτό την ίδια στιγμή που ντυμένες… Lady Gaga νεαρές (αλλά πάντως ενήλικες – με επίδειξη ταυτότητας) Νοτιοκορεάτισσες έμπαιναν στο Στάδιο.

«Πολύ πορνογραφικό και πολύ ομοφυλοφιλικό», θεώρησαν το περιεχόμενο της συναυλίας και το μήνυμα του τραγουδιού και της περιοδείας «Born this way» (τραγούδι που αφορά τη διαφορετικότητα) τα μέλη ομάδας που αποκαλείται Δίκτυο Πολιτών κατά της συναυλίας της Lady Gaga.

Οι δε χριστιανικές οργανώσεις της Νότιας Κορέας κάλεσαν το εκκλησίασμα «να μην αφήσει τους νεότερους να μυηθούν στην πορνογραφία της».

Η ίδια πάντως ακολούθησε, απαρέγκλιτα, την προσωπική της παράδοση της ενδυματολογικής υπερβολής, με ένα κορμάκι πλασμένο από τέσσερις κιθάρες και ένα τεράστιο καπέλο με ένα πιάνο!