Μηνύματα επανασυσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ έδωσε η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση του Βαγγέλη Βενιζέλου, που διοργανώθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα και με τους νέους να φωνάζουν «Ερχεται η νίκη απ’ τη Θεσσαλονίκη» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την ομιλία του στις 7.42 το βράδυ. Ο κ. Βενιζέλος είχε φθάσει λίγο μετά τις 7.30 στο λιμάνι με αυτοκίνητο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Λίλα και την κόρη του Ελβίνα. Ομάδα της Νεολαίας του κόμματος, που έδινε τον παλμό σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Βενιζέλου, είχε πιάσει θέση μπροστά από την εξέδρα που είχε στηθεί στην άκρη της προβλήτας, κοντά στη θάλασσα.

Μεταξύ των συνθημάτων που κυριάρχησαν στην ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν: «Βαγγέλη, προχώρα, τώρα είναι η ώρα», «Βαγγέλη, είσαι λύση στην έξοδο απ’ την κρίση» και «Η γη να τρέμει, ο ήλιος ανατέλλει».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν όλα τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι ανέβηκαν στην εξέδρα μετά την ομιλία του κ. Βενιζέλου στην καθιερωμένη παρουσίασή τους, καθώς επίσης οι δύο υποψήφιοι από τη Θεσσαλονίκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, ο Αθανάσιος Τσαυτάρης και η Αννα Πάντου, καθώς και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, που συνοδευόταν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλο, καθώς και άλλοι δήμαρχοι.