Τις πιο πλούσιες και τις πιο φτωχές περιοχές της χώρας με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που εμφανίζεται σε 5.681.280 φορολογικές δηλώσεις αποκαλύπτει η Εφορία. Για πρώτη φορά προχώρησε σε καταγραφή των εισοδημάτων με βάση τον ταχυδρομικό κώδικα των φορολογουμένων και τα στοιχεία είναι άκρως αποκαλυπτικά. Στο Ψυχικό, 15 φορολογούμενοι δήλωσαν το 2011 μέσο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 544.602 ευρώ, ενώ στην αντίπερα όχθη, στην Οργάνη Ροδόπης, 773 οικογένειες δήλωσαν στην Εφορία μέσο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 8.621 ευρώ, κατατάσσοντας τη συγκεκριμένη περιοχή από πλευράς φορολογητέου εισοδήματος στην πιο φτωχή της χώρας.
Σύμφωνα με τα συνολικά στατιστικά στοιχεία που κατέγραψε το υπουργείο Οικονομικών, από τις 5.681.280 φορολογικές δηλώσεις του 2011, το μέσο ετήσιο εισόδημα διαμορφώθηκε σε 20.202 ευρώ.
Στις 40 πιο πλούσιες περιοχές της χώρας ανά ταχυδρομικό κώδικα βάσει του ετήσιου δηλωθέντος οικογενειακού εισοδήματος συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η Εκάλη, το Κολωνάκι, η Φιλοθέη, η Πυλαία και ο Χορτιάτης Θεσσαλονίκης (όπου υπάγεται το Πανόραμα), το Ρουφ κ.ά.
Αντίθετα, στις πιο φτωχές περιοχές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Δάφνη Αγίου Ορους, οι Λειψοί, το Αγαθονήσι, το Βασικό Ανω Πωγωνίου Ιωαννίνων, οι Ακρίτες Καστοριάς κ.ά.
Στις 40 πιο πλούσιες περιοχές της χώρας με βάση το μέσο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ανά ταχυδρομικό κώδικα προκύπτει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά το Ψυχικό, το Κολωνάκι, τη Φιλοθέη, την Εκάλη, την Κηφισιά και ακριβά προάστια της Θεσσαλονίκης.
Αντίθετα, ο μεγαλύτερος αριθμός φτωχών περιοχών καταγράφεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών στην Ευρυτανία, την Αιτωλοακαρνανία, τα Ιωάννινα, τη Λακωνία, την Καστοριά κ.α.