Στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, το Γκρόζνι, ταξίδεψε το βράδυ της Κυριακής ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε σχετική πρόσκληση του προέδρου της περιοχής Ραμζάν Καντίροφ.
Ο Ντεπαρντιέ που εδώ και λίγες ημέρες έχει εγκατασταθεί ως ρώσος πολίτης στην πόλη Σαράνσκ, περίπου 640 χλμ. ανατολικά της Μόσχας, ταξίδεψε στο Γκρόζνι όπου όπως μεταδίδεται γλέντησε μέχρι πρωίας με τον πρόεδρο Καντίροφ, γιο του περιβόητου πολέμαρχου της περιοχής Αχμάντ Καντίροφ.
Οπως ανέφερε το Associated Press ο Ντεπαρντιέ απόλαυσε ένα πολυτελές δείπνο και χόρεψε μαζί με τον Καντίροφ τον παραδοσιακό μουσουλμανικό χορό των ορεσίβιων της περιοχής που ονομάζεται «λεζγκίνκα».
O Ντεπαρντιέ έχει εγκατασταθεί στη Ρωσία προκειμένου να γλιτώσει την υψηλή φορολογία στη Γαλλία. Πρόσφατα ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν του προσέφερε τη ρωσική υπηκοότητα.
Ο 37χρονος Ραμζάν Καντίροφ θεωρείται άνθρωπος του Πούτιν στην Τσετσενία και διοικεί τη σπαρασσόμενη περιοχή του Καυκάσου με σιδηρά πειθαρχία, που έχει εγείρει τις ανησυχίες διεθνώς για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.







