Για τη θέση του στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας, υπέρ του Γιώργου Καμίνη, για τη σχέση του με τη ΔΗΜΑΡ και την απόφασή του να είναι υποψήφιος με Το Ποτάμι στις ευρωεκλογές, μίλησε ο Μίλτος Κύρκος, γιος του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς Λεωνίδα Κύρκου.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, ο Μίλτος Κύρκος είπε ότι αποφάσισε να βοηθήσει το Ποτάμι «γιατί είναι μια ελπίδα σε μια απόγνωση μέσα σε αυτές τις εκλογές και μου πρότεινε να είμαι και υποψήφιος ευρωβουλευτής», υπενθυμίζοντας ότι από τη ΔΗΜΑΡ, με την οποία ως έκφραση του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς υπάρχει η προφανής σύνδεση με τον αείμνηστο Λεωνίδα Κύρκο, «δεν είχε τεθεί ποτέ κανένα ζήτημα» να κατεβεί υποψήφιος.

«Η αλήθεια είναι ότι θα εξακολουθήσω να συμπαθώ τη ΔΗΜΑΡ και τους ανθρώπους της, αλλά η συμπάθεια είναι κάτι διαφορετικό. Πρέπει να υπάρχει πολιτική συμφωνία για να στηρίξεις ένα κόμμα» σημείωσε ο Μίλτος Κύρκος μιλώντας στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαχρήστο και Βασίλη Χιώτη.

Και αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του με το Ποτάμι συνέχισε: «Η διαδικασία είναι ότι βλέποντας να βγαίνει κάτι νέο σε αυτές τις εκλογές, αποφάσισα να θέσω εαυτόν στη διάθεσή του. Οχι στην αρχή ως υποψήφιος ευρωβουλευτής, αλλά για να βοηθήσω σε κάποια μικρά θέματα που γνωρίζω. Γι’ αυτό δεν είχε τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα στη ΔΗΜΑΡ. Στο Ποτάμι ήταν δική μου η προσφορά και έκρινε το κόμμα ότι μπορώ να βοηθήσω ως υποψήφιος ευρωβουλευτής καλύτερα».

Μιλώντας για τη θέση του Ποταμιού στο φάσμα των ευρωπαϊκών κομμάτων ο Μίλτος Κύρκος είπε ότι «από τις επαφές του κ. Θεοδωράκη, δεν κατάλαβα να είναι πιο κοντά στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα».

Ο ίδιος ωστόσο δήλωσε κοντά στο ΕΣΚ. «Για μένα ναι, αισθάνομαι πιο κοντά σε αυτό. Αλλά συνολικά το κόμμα και ποιοι θα πάνε ευρωβουλευτές, δεν ξέρω πώς θα το κρίνουν σε ποια ευρωομάδα θα πάνε» είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα ο Μίλτος Κύρκος έπλεξε το εγκώμιο του Γιώργου Καμίνη σε αντίθεση με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο που όπως είπε «διάλεξε λάθος κοινό».

«Πριν τις εκλογές κάθε υποψήφιος διαλέγει ένα συγκεκριμένο κοινό και πιστεύω ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος έχει διαλέξει λάθος κοινό. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που λένε λίγα και κάνουν πολλά. Ο κ. Καμίνης είναι ακριβώς αυτός ο υποψήφιος, διότι όχι μόνο έχει κάνει έργο για την Αθήνα, αλλά έχει πάρει και πολλά χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία και μας δίνει μια ιδέα για το πώς πρέπει να είναι οι δήμαρχοι που δεν κλαίνε και λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά από τον προϋπολογισμό, αλλά ψάχνουν να βρουν χρήματα χωρίς να μεμψιμοιρούν, αλλά κοιτάζοντας πώς θα συσπειρώσουν τις πιο ευρείες δυνάμεις» κατέληξε ο Μίλτος Κύρκος.