Οι πανηγυρισμοί με τα περίφημα «ole ole», που καθιερώθηκαν στο γήπεδο Απ. Νικολαΐδης στις αρχές της περασμένης δεκαετίας έπειτα από τις μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες του Παναθηναϊκού, επέστρεψαν στην ιστορική έδρα του Τριφυλλιού. Η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα δύσκολα χρόνια προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των Πρασίνων που πανηγύρισαν σαν να… κατέκτησαν τον τίτλο. Προηγουμένως, παίχθηκαν 120 συγκλονιστικά λεπτά, που τα είχαν όλα. Σασπένς, πάθος, ένταση, γρήγορο ρυθμό, γκολ, δοκάρια και πολλές καλές ευκαιρίες περιελάμβανε το πλήρες μενού ενός σπουδαίου ημιτελικού που ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Παναθηναϊκό που επικράτησε 3-0 στην παράταση (1-0 η κανονική διάρκεια) του μαχητικού ΟΦΗ, ο οποίος άγγιξε το θαύμα της συμμετοχής σε τελικό έπειτα από 24 χρόνια. Η εικόνα του αγώνα αποτυπώθηκε εν πολλοίς στα λόγια του πορτογάλου προπονητή των Κρητικών Σα Πίντο, ο οποίος είπε: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και άξιζε να νικήσει και να προκριθεί. Περίμενα περισσότερα από την ομάδα μου επιθετικά και αμυντικά. Δυστυχώς για εμάς, οι αντίπαλοι έτρεχαν σαν μηχανές, ενώ εμείς σαν ποδήλατα»…

Πράγματι, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης παίζοντας επιθετικά από το πρώτο λεπτό, ενώ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0) μόλις στο 20′ με σουτ του Μεχντί Αμπέντ. Παρά την πίεση όμως που άσκησαν οι παίκτες του Τριφυλλιού και τις μεγάλες ευκαιρίες που έχασαν (αποκορύφωμα το δοκάρι του Λαγού στο 88′) το 90λεπτο τελείωσε 1-0, στέλνοντας το ματς στην ψυχοφθόρο παράταση. Εκεί οι Πράσινοι άσκησαν ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον ΟΦΗ που εντέλει λύγισε δεχόμενος δύο γκολ από τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΟ Μάρκους Μπεργκ (98′ και 115′ με πέναλτι). Προηγουμένως πάντως (105′) η ομάδα του Σα Πίντο λίγο έλειψε να προκαλέσει… συγκοπές στη Λεωφόρο, όταν ο ευτραφής πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Λιονέλ Νούνιες πήδηξε ψηλότερα από τους αμυντικούς του Τριφυλλιού στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Στέφανου Κοτσόλη και παράλληλα από τη γραμμή του 34χρονου γκολκίπερ, προτού απομακρύνει ο Λαγός.

«Η χθεσινή (σ.σ.: προχθεσινή) ημέρα ήταν μεγάλη για τον Παναθηναϊκό (σ.σ.: εννοώντας την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα που εξασφάλισαν οι Πράσινοι), αλλά νομίζω ότι η σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) είναι ακόμη μεγαλύτερη» δήλωσε ο δημιουργός του φετινού ΠΑΟ Γιάννης Αναστασίου, που συμπλήρωσε: «Αυτή η νεανική ομάδα με τα προβλήματα που είχε το περασμένο καλοκαίρι έφερε αυτά τα αποτελέσματα. Βρισκόμαστε μέσα σε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει. Οι παίκτες και η διοίκηση έχουν κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Ηδη επιστρέψαμε στα Κύπελλα Ευρώπης, ενώ θα παίξουμε σε τελικό έπειτα από 4 χρόνια».