«Αξεστο» και «δειλό» είχε αποκαλέσει η 48χρονη γαλλίδα ηθοποιός Σοφί Μαρσό τον γάλλο πρόεδρο σχολιάζοντας την υπόθεση Ολάντ – Τριερβελέρ – Γκαγέ στο περιοδικό «GQ». Είχε μάλιστα διευκρινίσει, μπερδεύοντας τη διαφήμιση της τελευταίας της ταινίας με ένα πολιτικό σχόλιο, ότι δεν ψήφισε Ολάντ τον Μάιο του 2012. Η Κατρίν Ντενέβ ενοχλήθηκε∙ όχι διότι είναι δηλωμένη σοσιαλίστρια, η μεγάλη σταρ δεν έχει ποτέ δηλώσει τις πολιτικές προτιμήσεις της. Αλλά γιατί θεωρεί πως ο αρχηγός του κράτους δικαιούται μεγαλύτερο σεβασμό στις συζητήσεις όπως και στα ΜΜΕ, έστω και μόνο λόγω του αξιώματός του.

«Το βρίσκω χυδαίο» δήλωσε η Ντενέβ σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Λα Νουβέλ Ρεπιμπλίκ», που κυκλοφορεί αύριο. «Εξαιρετικά χυδαίο. Με εκπλήσσει η ευκολία με την οποία μιλάει ο κόσμος – και οι δημοσιογράφοι – για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τα πρωτοσέλιδα με το “Flamby” [μάρκα κρέμας καραμελέ, παλιό υποτιμητικό παρατσούκλι του Ολάντ]… Το θεωρώ αδιάντροπο. Εχουμε πέσει πολύ χαμηλά. Τέλος πάντων, υπάρχουν άλλα πράγματα να πεις! Καταλαβαίνω ότι μπορεί κανείς να του προσάπτει πράγματα, να κάνουμε όμως μια προσπάθεια να κρατήσουμε ένα επίπεδο; “Αξεστος” και “δειλός”!».

Αλλά η Κατρίν Ντενέβ, που παραμένει στα 70 της χρόνια «Η ωραία της ημέρας», δεν σταμάτησε εδώ. Οπως σχολίασε στο περιοδικό «Νουβέλ Ομπζερβατέρ» ο Τιερί ντε Καμπαρίς, «κατσάδιασε τη Σοφί Μαρσό σαν μια θυμωμένη μητέρα, δίνοντάς της το μάθημα που της έπρεπε»: «Θα έλεγε κανείς ότι μιλάει για τον σύζυγο που μόλις εγκατέλειψε την καλύτερή της φίλη… Μου φαίνεται απίστευτο. Μήπως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις της; Τέλος πάντων, προσωπικά δεν θα μιλούσα ποτέ για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κατ’ αυτόν τον τρόπο, είτε τον συμπαθούσα είτε όχι. Και διευκρινίζει [η Μαρσό] πως δεν τον ψήφισε; Μα αυτό αφορά μόνο την ίδια! Αυτόν τον ρόλο επιτελούν τα παραβάν στα εκλογικά τμήματα».