Μαχητικά αεροσκάφη της Ιορδανίας έπληξαν και κατέστρεψαν χθες αρκετά οχήματα που επιχείρησαν να διασχίσουν τα σύνορα με τη Συρία, δήλωσε χθες κυβερνητικός εκπρόσωπος αναδεικνύοντας την ανησυχία που προκαλεί στο Αμμάν το ενδεχόμενο εισβολών από περιοχές που ελέγχουν οι σύροι αντάρτες.

Σύμφωνα με πηγή των ιορδανικών δυνάμεων ασφαλείας, οι στόχοι ήταν κατά τα φαινόμενα σύροι αντάρτες με πολυβόλα εγκατεστημένα σε οχήματα ιδιωτικής χρήσης, οι οποίοι αναζητούσαν καταφύγιο από τις μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Νότια Συρία. Οπως ανακοίνωσε ο ιορδανικός στρατός, οι οδηγοί αγνόησαν επανειλημμένες προειδοποιήσεις να υποχωρήσουν. Το Αμμάν έχει ενισχύσει τα μέτρα ελέγχου στα μήκους 370 χιλιομέτρων σύνορά του προκειμένου να εμποδίσει την επιστροφή ιορδανών  ισλαμιστών που έχουν προσχωρήσει στους κόλπους των ανταρτών στη Συρία και εκλαμβάνονται ως απειλή για την εσωτερική ασφάλεια.

Στο μεταξύ, ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης κατηγόρησαν χθες, για τέταρτη φορά από τις αρχές του μήνα, τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ για επίθεση με δηλητηριώδη αέρια, αυτή τη φορά στη συνοικία Χαράστα της Δαμασκού. Ανέβασαν μάλιστα στο Ιντερνετ βίντεο που δείχνει τέσσερις άνδρες, ο ένας με ακατάσχετο τρέμουλο και καλυμμένος με έμετο, να δέχονται ιατρική βοήθεια.