Σε διαμάχη μεταξύ του Λάκη Λαζόπουλου και του Σταύρου Θεοδωράκη οδήγησαν τα επικριτικά σχόλια του ηθοποιού κατά του προέδρου του Ποταμιού στην επιστολή, με την οποία αρνείται την υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ας μη γίνω σαν τους υπερτραφείς της νόησης που δεν μπορούν να ξεκολλήσουν τα μούτρα τους από το τζάμι της τηλεόρασης. Αυτούς από τους οποίους άλλωστε η χώρα κινδύνευσε να χάσει οριστικά τη θέση της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Απ’ αυτούς που αυτοβαπτίστηκαν σωτήρες αμέσως μετά» αναφέρει σε μια αποστροφή της δήλωσής του ο κ. Λαζόπουλος.

«Το εγχώριο σύστημα, πανικόβλητο απ’ την κατάσταση τρέχει μ’ ένα σακίδιο στον ώμο να προλάβει την ανατροπή της» είναι μάλιστα η χαρακτηριστική φράση με την οποία αρχίζει την επιστολή του ο ηθοποιός, παραπέμποντας με σαφή τρόπο στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Αμεση υπήρξε η απάντηση του προέδρου του Ποταμιού, ο οποίος σε συνέντευξή του ανέφερε πως ο Λάκης Λαζόπουλος «δεν κάνει πια σάτιρα, κάνει προπαγάνδα και μάλλον χοντροκομμένη». Παράλληλα υπογράμμισε (στην «Espresso») πως «πρέπει να απομακρυνθούμε από τους πολιτικούς μεσσίες και να βγουν μπροστά οι δημιουργικοί άνθρωποι. Αυτό το σχέδιο έχουμε στο Ποτάμι. Να εξασφαλίσουμε πολιτική δύναμη στους άξιους, στους θετικούς ανθρώπους».

Από Το Ποτάμι συνεχίζεται πάντως η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου και είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί και επισήμως η υποψηφιότητα του Βασίλη Δοσούλα , ο οποίος είχε συγκλονίσει πριν από είκοσι χρόνια την Ελλάδα όταν ένα ιπτάμενο δελφίνι είχε παρασύρει τη βάρκα στην οποία επέβαινε με τον πατέρα του και ψάρευαν και είχε αποκόψει τα πόδια του. Ο Βασίλης Δοσούλας είχε εντυπωσιάσει στη συνέχεια με το θάρρος και το πείσμα του αφού το ατύχημα δεν τον εμπόδισε να κάνει όλα εκείνα που στόχευε: σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου και τώρα ασχολείται στον τομέα της εστίασης.

«Το Ποτάμι βλέπει τα πράγματα από μια διαφορετική γωνία. Δεν μετέχουν παλιοί πολιτικοί, είναι καθαρό και πιστεύω ότι μπορεί να φέρει αλλαγή» λέει στα «ΝΕΑ». Για τον Β. Δοσούλα το ζήτημα είναι πώς θα βοηθηθούν η γενιά του και οι γενιές που έρχονται να έχουν ευκαιρίες. «Οι περισσότεροι ψάχνουν πώς θα φύγουν ή πώς θα επιβιώσουν. Για παράδειγμα, όσοι τελείωσαν τη δική μου σχολή αναζητούν τρόπο να φύγουν, αλλιώς ασχολούνται μόνο με… αυθαίρετα. Αυτό είναι το ζητούμενο για μένα: να προσπαθήσουμε ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες εδώ. Να αλλάξουν τα πράγματα».