Ουδείς μπορούσε να προβλέψει τη φετινή τρομερή πορεία της Λίβερπουλ, η οποία είναι πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας ύστερα από 24 χρόνια στο περιθώριο. Με σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα έμοιαζε επίσης το περασμένο καλοκαίρι η πρόβλεψη ότι ο παροπλισμένος και ανεπιθύμητος στις τάξεις των οπαδών των Κόκκινων Λουίς Σουάρες θα εξελισσόταν στον άνθρωπο που θα την οδηγούσε ξανά (με 30 γκολ και 12 ασίστ ώς σήμερα στο πρωτάθλημα!) στην (εντός των τειχών) Γη της Επαγγελίας.

Ολα αυτά που έμοιαζαν απίθανα είναι πλέον γεγονότα, όπως επίσης και η παραδοχή της ανωτερότητας του ουρουγουανού επιθετικού από έναν αντίπαλο που θα μπορούσε κάλλιστα να τον θεωρεί εχθρό του. Ο Πατρίς Εβρά, θύμα ρατσιστικής επίθεσης του Σουάρες τον Οκτώβριο του 2011, απέδειξε ότι και ξέρει και μπορεί να αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα ενός συναδέλφου του ακόμα και αν αυτός τον έχει αντιμετωπίσει με τρόπο χυδαίο και υποτιμητικό. Ο γάλλος αριστερός μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάρισε στον Σουάρες την ψήφο του για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, επιδεικνύοντας θαυμαστή ανωτερότητα. «Ακόμα και σε εμάς προκάλεσε έκπληξη, αυτός όμως είναι ο Πατρίς.

Ενας άνθρωπος που δεν θα αφήσει την κρίση του να επηρεαστεί από ένα γεγονός, ακόμα κι αν είναι τόσο δυσάρεστο και αγενές» είπε στην αγγλική εφημερίδα «Μίρορ», διατηρώντας την ανωνυμία του, αξιωματούχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ: Τότεναμ – Φούλαμ 3-1, Αστον Βίλα – Σαουθάμπτον 0-0, Κάρντιφ – Στόουκ 1-1, Νιούκαστλ – Σουόνσι 1-2, Γουέστ Χαμ – Κρίσταλ Πάλας 0-1, Τσέλσι – Σάντερλαντ 1-2, Νόριτς – Λίβερπουλ 2-3, Χαλ – Αρσεναλ 0-3, Εβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0, Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Μπρομ 3-1.

Η βαθμολογία: Λίβερπουλ 80, Τσέλσι 75, Μάντσεστερ Σίτι 74 (με ένα ματς λιγότερο), Αρσεναλ 70.

n Η Μπέρνλι έγινε μετά τη Λέστερ η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε την επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τη νίκη (2-0) επί της Γουίγκαν.