Για τα μάτια της Ωραίας Ελένης άρχισε ο Τρωικός Πόλεμος. Για τα καλλίγραμμα πόδια μιας όμορφης Ισπανίδας, της Νούρια Κουνιγέρα, πιθανόν να άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αγωνιστική κατρακύλα της καλύτερης ομάδας του κόσμου, της Μπαρτσελόνα.

Ολα ξεκίνησαν τη σεζόν 2011-12, την τελευταία του Πεπ Γκουαρντιόλα στο Καμπ Νου. Ηταν η περίοδος που ο αρχηγός της Μπάρτσα Κάρλες Πουγιόλ μόλις είχε χωρίσει από το μοντέλο Μαλένα Κόστα και ο Τσάβι άρχισε να βγαίνει με τη μετέπειτα σύζυγό του Νούρια Κουνιγέρα.

Οι φήμες που κυκλοφορούν στα άδυτα της καταλανικής ομάδας και τις έφερε στο φως της δημοσιότητας η ισπανική ιστοσελίδα futbolprimera.es αναφέρουν ότι τους πρώτους μήνες της σχέσης του Τσάβι με τη Νούρια ο Πουγιόλ φλερτάριζε την όμορφη Ισπανίδα. Οταν ο Τσάβι αντιλήφθηκε τι συμβαίνει επιτέθηκε στον αρχηγό της Μπαρτσελόνα και χρειάστηκε η επέμβαση του Σεσκ Φάμπρεγας για να τους χωρίσει.

Από τότε οι δύο «κολόνες» της Μπαρτσελόνα σπάνια ανταλλάσσουν έστω και ένα βλέμμα, ενώ η σύγκρουσή τους αποτέλεσε την κύρια αιτία για τη φυγή του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Οι φήμες, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από καμία πλευρά, φούντωσαν πέρυσι το καλοκαίρι, όταν στον γάμο του Τσάβι με τη Νούρια οι μοναδικοί απόντες από τους συμπαίκτες τού μέσου της Μπάρτσα ήταν ο Κάρλες Πουγιόλ και ο Ζεράρ Πικέ. Ο τελευταίος θεωρείται στενός φίλος του αρχηγού. Δεν είναι, φυσικά, η πρώτη φορά που δύο φίλοι και συμπαίκτες μιας ομάδας έρχονται σε σύγκρουση για τα μάτια μίας γυναίκας. Το 2010 τα βρετανικά ταμπλόιντ είχαν αποκαλύψει ότι ο τότε αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας και της Τσέλσι Τζον Τέρι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τη Βανέσα Περονσέλ, σύντροφο του συμπαίκτη του στα Λιοντάρια και στους Μπλε Γουέιν Μπριτζ.

Τους τελευταίους μήνες η ιταλική κοινή γνώμη παρακολουθεί από την κλειδαρότρυπα τις εξελίξεις στο αργεντίνικο ερωτικό τρίγωνο Ικάρντι – Γουάντα Νάρα – Μάξι Λόπες. Ο τελευταίος είχε πάρει υπό την προστασία του τον άλλοτε θαυμαστή και μετέπειτα συμπαίκτη του στη Σαμπντόρια, αλλά ο Ικάρντι, που πλέον αγωνίζεται στην Ιντερ, του το ξεπλήρωσε ξελογιάζοντας τη σέξι γυναίκα του, Γουάντα Νάρα.

Η ιστορία θυμίζει ιδιαίτερα το σκάνδαλο που ξέσπασε τη δεκαετία του ’60 στην Ιταλία, όταν ο Ζοζέ Αλταφίνι έκλεψε τη γυναίκα του συμπαίκτη του στη Νάπολι, Πάολο Μπάρισον. Κάτι παρόμοιο έκανε και ο άλλοτε πιο ακριβός παίκτης του κόσμου, ο Τζιανλουίτζι Λεντίνι, αλλά ένα σοβαρό τροχαίο που είχε κατά την επιστροφή του από το σπίτι του συμπαίκτη του στην Εθνική Ιταλίας Τότο Σκιλάτσι αποκάλυψε τη σχέση του με τη σύζυγο του τελευταίου.