Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως αστείο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο διάδοχος του σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο Ντέιβιντ Μόιες, είχε την ίδια τύχη με τον Ουίλφ ΜακΓκίνες, ο οποίος το 1969 αντικατέστησε τον Ματ Μπάσμπι, δημιουργό των περίφημων Μπέμπηδων, αλλά απολύθηκε 18 μήνες αργότερα. Τότε ο Μπάσμπι επανήλθε για μερικούς μήνες. Τώρα ο Φέργκιουσον αποκλείει μια τέτοια πιθανότητα. Μπάσμπι και Φέργκιουσον ήταν αυτοί που επέλεξαν τους διαδόχους τους!

Για έναν σύλλογο ηλικίας 136 ετών, στον πάγκο του οποίου είχαν καθήσει μέχρι πέρυσι 20 προπονητές, το να απολύει τον Ντέιβιντ Μόιες μόλις δέκα μήνες μετά τον πρόσληψή του είναι από μόνο του σημαντική είδηση. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά μετά το 1932 που προπονητής της Γιουνάιτεντ απαλλάσσεται των καθηκόντων του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως η  είδηση της απόλυσης του Σκωτσέζου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους επενδυτές και η μετοχή της Γιουνάιτεντ στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανέβηκε κατά 6,5% στα 18,90 δολάρια.

Οι λανθασμένοι χειρισμοί της Γιουνάιτεντ αναμένεται να της στοιχίσουν  περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ, εκτιμούν οι ειδικοί.

Οι απώλειες του αγγλικού συλλόγου από την αποχή του από το Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά ύστερα από 19 χρόνια θα φτάσουν τα 60 εκατ. ευρώ, ενώ κοντά στα 200 εκατ. ευρώ θα πρέπει να δαπανήσει  για τις αποζημιώσεις του Μόιες και των συνεργατών του, για την πρόσληψη του διαδόχου του και τις μεταγραφές που θα απαιτήσει ο τελευταίος.

Προσωρινός αντικαταστάτης του Μόιες ορίστηκε ως παίκτης-μάνατζερ ο Ράιαν Γκιγκς. Το κρίσιμο ερώτημα όμως που ζητά επιτακτικά απάντηση είναι: και μετά τι;

Για τη συντριπτική πλειονότητα των προπονητών ο πάγκος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί άπιαστο όνειρο.

Ωστόσο δύο από τα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των υποψηφίων για τον ηλεκτρικό πάγκο του Ολντ Τράφορντ, ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Γιούργκεν Κλοπ, διεμήνυσαν ότι δεν ενδιαφέρονται.

Αντίθετα, ο Ολλανδός Λουίς φαν Γκάαλ, που θέλει διακαώς να ηγηθεί αγγλικού συλλόγου και φλερτάριζε μέχρι προσφάτως έντονα με την Τότεναμ, θεωρείται πια πρώτο φαβορί για να διαδεχθεί τον Μόιες. Ο εκλέκτορας της Εθνικής Ολλανδίας, που θα παραιτηθεί μετά το Μουντιάλ, είχε συνομιλίες την προηγούμενη εβδομάδα με στελέχη της Γιουνάιτεντ και τις επόμενες ημέρες έχει οριστεί νέο ραντεβού. Ωστόσο, λόγω της ηλικίας του – τον Αύγουστο κλείνει τα 63 του χρόνια – ο Φαν Γκάαλ θεωρείται προσωρινή λύση.