Μεταγραφικός καύσωνας χτύπησε το ποδόσφαιρο παραμονή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μόνο η ανακοίνωση της απόκτησης του Ντιέγκο Κόστα από την Τσέλσι απομένει για την επισημοποίηση της μεταγραφής του βραζιλιάνου (με ισπανικό διαβατήριο) επιθετικού της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο ποδοσφαιριστής υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις από την Τσέλσι και στη συνέχεια κατέληξε σε συμφωνία για το νέο του συμβόλαιο με τους Μπλε. Ο πρόεδρος της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ενρίκε Σερέζο, παραδέχθηκε ότι υπάρχει συμφωνία του Κόστα με την Τσέλσι, αλλά υπενθύμισε στον αγγλικό σύλλογο ότι για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή θα πρέπει να πληρώσει τη ρήτρα των 40 εκατ. ευρώ.

«Δεν κρατάμε κανέναν χωρίς τη θέλησή του. Στην Ατλέτικο παίζει όποιος θέλει να παίξει» δήλωσε ο ισπανός παράγοντας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το άλλο μεγάλο αστέρι της ομάδας του, ο Κόκε, δεν πρόκειται να φύγει από το Βιθέντε Καλντερόν παρά τις πιέσεις που δέχεται από την Μπαρτσελόνα. «Το ίδιο ισχύει για τους Γκοντίν και Μιράντα που συνθέτουν το καλύτερο κεντρικό αμυντικό δίδυμο στον κόσμο».

Το γεγονός ότι η Τσέλσι διατηρεί μία μικρή επιφύλαξη για την ολοκλήρωση της μεταγραφής πιθανόν να έχει σχέση με τον μυϊκό τραυματισμό που ταλαιπωρεί τον Κόστα τις τελευταίες εβδομάδες.

Η άφιξη του Κόστα στο Στάμφορντ Μπριτζ θα ωθήσει στην έξοδο τους Ετό (έχει έρθει σε ρήξη με τον Μουρίνιο) και τον Ντιέγκο Τόρες που πιθανόν να επιστρέψει στη μεγάλη του αγάπη, την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι Μπλε ετοιμάζουν αφαίμαξη της φιναλίστ του τελευταίου Τσάμπιονς Λιγκ, αφού όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι ο Τιμπό Κουρτουά θα επιστρέψει στο Στάμφορντ Μπριτζ και στη μητρική ομάδα του, ενώ το ίδιο δρομολόγιο ενδέχεται να κάνουν ο Τιάγκο που μένει ελεύθερος και ο Φιλίπε Λουίς για να καλύψει το κενό του Ασλεϊ Κόουλ που φεύγει.