Ο Αριελ Ιμπαγάσα είναι ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που θα αγωνίζεται στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Ο αργεντινός μεσοεπιθετικός που «ζωγράφισε» στα γήπεδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού επί σειρά τεσσάρων ετών (2010-2014) γυαλίζει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στα 38 του για να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον Πανιώνιο.

Κανείς δεν μπόρεσε να νικήσει τον χρόνο, αλλά ο βραχύσωμος Αργεντινός με την αγάπη που έχει για το ποδόσφαιρο θέλει να προσθέσει ακόμη μία σεζόν στην πολύχρονη καριέρα του. Με την ποιότητά του και την εμπειρία του αναμένεται να είναι ο «δάσκαλος» στον φετινό Πανιώνιο, ο οποίος θα απαρτίζεται κυρίως από νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα είναι ο 37χρονος σενεγαλέζος διεθνής επιθετικός Ανρί Καμαρά, ο οποίος αποχώρησε από τον Παναιτωλικό και μετακινήθηκε στην Καλλονή. Με πλούσιο βιογραφικό ο Καμαρά (έχει πάρει μεταγραφή σε 14 ομάδες) είναι ένας από τους «παππούδες» των ελληνικών γηπέδων.

Πάντως ο τρίτος μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης έχει βαρύ όνομα και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Δεν είναι άλλος από τον καθηγητή στο τερέν Ερίκ Αμπιντάλ ο οποίος ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα νίκησε τον καρκίνο (2011). Σε ηλικία 36 ετών ο γάλλος διεθνής αριστεροπόδαρος αμυντικός είναι από τους ποδοσφαιριστές-μαγνήτες στο φτωχό ελληνικό πρωτάθλημα.

Στην ίδια ηλικία (36 ετών) βαδίζει ο σέρβος μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ Ζέλικο Κάλαϊτζιτς ο οποίος είναι συνομήλικος με τον προπονητή του Τζενάρο Γκατούζο! Ο ιταλός σταρ άφησε τα γήπεδα και άνοιξε νέα σελίδα στην καριέρα του ως τεχνικός. Παρουσία στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας θα έχουν και 35άρηδες. Πρόκειται για τους Στέφανο Κοτσόλη (γκολκίπερ του Παναθηναϊκού), Νίκο Αναστασόπουλο (τερματοφύλακας της Ξάνθης), Νίκο Λαζαρίδη (στόπερ του Ατρομήτου), Γιώργο Χωριανόπουλο (αμυντικός της Καλλονής).

Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας δεσπόζει η φυσιογνωμία του 38χρονου πολυσύνθετου αμυντικού της ΑΕΚ Νίκου Γεωργέα.

Στο παρελθόν σπουδαίοι έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν σπάσει τα κοντέρ στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Τάσος Μητρόπουλος κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 41 ετών στον Ολυμπιακό. Τον ακολούθησε ο Ελληνας Τζοφ, Αντώνης Νικοπολίδης. Ο γκολκίπερ του Εuro 2004, φορτωμένος με τίτλους σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, άφησε τα γάντια του στον Ρέντη σε ηλικία 40 ετών. Μαθουσάλες των γηπέδων ήταν ο Πολωνός Κριστόφ Βαζέχα και οι Σέρβοι Σίνιτσα Γκόγκιτς και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο Βαζέχα εγκατέλειψε την ενεργό δράση σε ηλικία 40 ετών στον Παναθηναϊκό και είναι ο κορυφαίος ξένος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα (273 γκολ). Ο Γκόγκα, που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού, τερμάτισε την καριέρα του στην Κύπρο στα 39 χρόνια του. Ο Τζόλε δεν είναι τυχαίο που έχει κερδίσει τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (12), εγκαταλείποντας τους αγωνιστικούς χώρους σε ηλικία 37 ετών.