Ο πλαστικός χειρουργός, μέλος της Διεθνούς Ενωσης Πλαστικών Χειρουργών (ISAPS), δρ Απόστολος Γαϊτάνης απαντά ότι με τη βραχιοπλαστική αφαιρείται το δέρμα που περισσεύει στο εσωτερικό των μπράτσων. Στην περίπτωση που το περίσσιο λίπος δίνει την εικόνα παχουλών βραχιόνων, το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί με τη μέθοδο της λιπογλυπτικής.

Η βραχιοπλαστική αφήνει μία λεπτή ουλή, η οποία συνήθως δεν είναι εμφανής, λόγω του σημείου όπου γίνεται η τομή. Αφαιρείται τόση ποσότητα δέρματος και λίπους όση χρειάζεται για να επιτευχθεί η ανόρθωση των μπράτσων και να δοθεί το επιθυμητό σχήμα. Η τομή αρχίζει πιο πάνω από το εσωτερικό του αγκώνα και καταλήγει κοντά στο εσωτερικό της μασχάλης. Υπάρχει το ενδεχόμενο να φαίνεται κόκκινη μετά την επέμβαση.

Στη βραχιοπλαστική, η ανάρρωση πραγματοποιείται μέσα σε μερικές ημέρες μετά την επέμβαση, ενώ τα ράμματα είναι απορροφήσιμα. Συνιστάται άδεια από την εργασία σας για μία εβδομάδα. Σταδιακά, θα επιστρέψετε σε όλες τις προηγούμενες δραστηριότητές σας δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Θα χρειαστεί να φοράτε ελαστικό επίδεσμο για διάστημα δύο εβδομάδων. Υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης ελαφρού πρηξίματος στα άκρα, καθώς και ήπιο μελάνιασμα, τα οποία θα υποχωρήσουν σταδιακά έως το τέλος της πρώτης εβδομάδας. Αντενδείξεις για την επέμβαση είναι σοβαρές παθήσεις όπως διαβήτης, καρδιοπάθεια ή διαταραχές στην επούλωση.