Οι εξελίξεις στην Ελλάδα εν μέσω των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές απασχόλησαν ξανά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το Bloomberg ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι ενδείξεις πως η ελληνική κυβέρνηση χαλαρώνει τη στάση της για το χρέος έχει επιφέρει σχετική ηρεμία στις αγορές όπου όλοι περιμένουν τις εξελίξεις.

Η «Ουάσιγκτον Ποστ» σε άρθρο της ανέφερε ότι «για το καλό της Ευρώπης η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα συμφωνία». Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι με την εκλογή της νέας κυβέρνησης στη χώρα μας ο ελληνικός λαός προσφέρει ελπίδα στην Ευρώπη ενάντια στη λιτότητα, που έχει βυθίσει τον Νότο σε ύφεση και τον Βορρά στον αποπληθωρισμό. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ένα Νιου Ντιλ για την Ευρώπη και ζητά να «σωθεί η Ευρώπη από την τρέλα της». Οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» κάνουν λόγο για μια τραγωδία στην Ελλάδα, που έχει πλήξει καίρια τις ζωές των πολιτών, και ζητούν από τους Ευρωπαίους να καταλήξουν σε συμφωνία.

ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ. Η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» ανέφερε ότι οι επισκέψεις μελών της ελληνικής κυβέρνησης στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν στόχο να επιτευχθεί μια συμφωνία με τους πιστωτές, φτάνει να καμφθεί η αντίσταση της Γερμανίας. Η αμερικανική εφημερίδα, πάντως, αναφέρει ότι οι έλληνες αξιωματούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σκεπτικισμό.

Η γερμανική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» ανέφερε ότι το Βερολίνο περιμένει με ενδιαφέρον τη σημερινή συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπου θα υπάρξει η ευκαιρία να γίνει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών. Η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμαϊνε Τσάιτουνγκ» αναφέρεται στην πρόθεση της Αθήνας να συζητήσει μια λύση για την ελάφρυνση του χρέους, καθώς η ελληνική πλευρά βάζει στο τραπέζι μια νέα πρόταση για την απομείωση του χρέους.