Ολα ξεκίνησαν το 2011. Εκατό περίπου εργαζόμενοι, φίλοι και συνεργάτες της WIND έλαβαν μέρος στον Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος στη Θεσσαλονίκη και στους μικρότερους αγώνες της διοργάνωσης. Για τους περισσότερους αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή σε αγώνα δρόμου μαζί με κορυφαίους αθλητές. Για πολλούς ήταν επίσης η πρώτη φορά που έτρεχαν 5.000 ή 10.000 μ. και η πρώτη φορά που συνδύαζαν ένα τέτοιο γεγονός με μια πράξη κοινωνικής προσφοράς και ένα μήνυμα αλληλεγγύης. Την ίδια χρονιά, η WIND Running Team έδωσε ισχυρό «παρών» στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, ενώ από τότε η WIND είναι επίσημος χορηγός και αποκλειστικός πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του ΣΕΓΑΣ.

Με μήνυμα «Ενας αγώνας για όλους, σε όλη την Ελλάδα» η εταιρεία στηρίζει το δρομικό κίνημα σε όλη τη χώρα. Εκτός από τις δύο κορυφαίες διοργανώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στηρίζει το Run Greece, τη σειρά αγώνων δρόμου πόλης που πραγματοποιούνται εδώ και δύο χρόνια με εντυπωσιακή συμμετοχή σε Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Καστοριά. Στηρίζει επίσης το δημοφιλές Spetses Mini Marathon, το αθλητικό διήμερο που γίνεται από το 2011 κάθε Οκτώβριο στις Σπέτσες και στο οποίο συμμετέχουν αθλητές και μη όλων των ηλικιών· τα πρωτοποριακά Street Relays, μαζικούς αγώνες σκυταλοδρομίας, που γίνονται σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα· τον χριστουγεννιάτικο TheToc Merrython, αγώνα 5.000 μ. στο ΟΑΚΑ με φιλανθρωπικό χαρακτήρα· τον λαϊκό αγώνα δρόμου «Σπύρος Λούης» του Δήμου Αμαρουσίου που περιλαμβάνει κούρσες 10.000 μ. και 5.000 μ. για ενηλίκους και 800 μ. για παιδιά.

Μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια η WIND Running Team έχει λάβει πολλές και σημαντικές διακρίσεις. Η ομάδα διακρίνεται τόσο για τις επιδόσεις των μελών της όσο και την κοινωνική της συνεισφορά.

Μέχρι σήμερα η WIND, με όχημα τη συμμετοχή της σε αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα, έχει στηρίξει 28 κοινωφελείς οργανισμούς με σημαντικό έργο κυρίως για παιδιά, προσφέροντας περισσότερα από 300.000 ευρώ.

Πρόσφατα, η WIND Running Team βραβεύτηκε από τον ΣΕΓΑΣ για τη συμμετοχή της στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, καταλαμβάνοντας στη γενική κατηγορία ομαδικών αποτελεσμάτων την 1η θέση στους Αγώνες Δρόμου 5.000 μ. και 10.000 μ. καθώς και την 3η θέση στον Μαραθώνιο Δρόμο. H εταιρεία τιμήθηκε επίσης στα Corporate Affairs Excellence Awards της ΕΕΔΕ για τη συμμετοχή της στη διοργάνωση της σειράς αγώνων Run Greece του ΣΕΓΑΣ και τη στήριξη συνολικά 11 κοινωφελών οργανισμών με περισσότερα από 60.000 ευρώ.

«Η ποιότητα ζωής αποσυνδέεται ολοένα και περισσότερο από τις υλιστικές, καταναλωτικές αξίες που κυριάρχησαν για δεκαετίες και αναζητείται σε σταθερές (ανθρώπινες σχέσεις), αλλά και νέες αξίες όπως ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη, η προστασία του περιβάλλοντος, η προσωπική εξέλιξη, ο αθλητισμός και η υγιεινή ζωή» λέει ο Λευθέρης Πλακίδας, δημοσιογράφος και ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας. «Χαίρομαι πολύ», συνεχίζει, «που έχω την ευκαιρία να τα ζω και να τα απολαμβάνω όλα αυτά μαζί όντας μέλος της WIND Running Team».

«Η ιδέα της WIND να δώσει στον καθένα την ευκαιρία να τρέξει στους δρόμους της πόλης όπου ζει μέσα από μια πρωτοβουλία η οποία “μεταμορφώνει” όλους εμάς σε ουσιαστικούς πρεσβευτές κοινωνικής αλληλεγγύης ήταν εξαιρετική» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Λουκάς Χρήστου, εργαζόμενος στο τμήμα πληροφορικής της WIND. «Ολοι εμείς που τρέχουμε κάθε χρόνο με τη WIND Running Team έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι, καθώς η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά μας ήταν συγκλονιστική από την πρώτη στιγμή».

Μάγδα Γαζέα

«Ολοένα και περισσότεροι βγαίνουν στον δρόμο»

«Η ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στην Ελλάδα είναι ραγδαία» καταλήγει η Μάγδα Γαζέα, ελληνίδα πρωταθλήτρια στον μαραθώνιο δρόμο και πρέσβειρα της WIND Running Team. «Χαίρομαι που κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερος κόσμος βγαίνει στον δρόμο και συμμετέχει στους αγώνες της χώρας μας. Πλέον ο άνθρωπος κατάλαβε τα οφέλη του τρεξίματος στην υγεία του και στην ψυχοσυναισθηματική του ισορροπία. Η WIND ταυτίζεται απόλυτα με την πιο σύγχρονη και υγιή συνήθεια».