Η νέα BMW 2 Active Tourer θα προσφέρεται – εκτός από την πενταθέσια – και σε επταθέσια εκδοχή. Η νέα έκδοση αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στη Γενεύη σε λιγότερο από μήνα και θα λέγεται 2 Gran Tourer.

To νέο Gran Tourer σε σχέση με το αντίστοιχο Active Tourer είναι κατά 21 εκατοστά μεγαλύτερο στο μήκος, φτάνοντας συνολικά τα 4,56 μέτρα . Το μεγάλο πλεονέκτημα του είναι η 3η σειρά καθισμάτων, η οποία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των πολυμελών οικογενειών έως και πέντε παιδιά! Μάλιστα, η 3η σειρά καθισμάτων, όταν δεν χρειάζεται βυθίζεται στο δάπεδο και δημιουργείται ένας επίπεδος χώρος αποσκευών, ικανός να πραγματοποιήσει ακόμη και μικρές μετακομίσεις.

Ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από τα 645 έως 1.905 λίτρα στην 5θέσια εκδοχή και από 560 έως 1.820 στην 7θέσια, ενώ επιπλέον 100 λίτρα υπάρχουν και κάτω από το δάπεδο στο πίσω μέρος του χώρου αποσκευών.

Κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας νέος τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1.500 κυβικών με ισχύ 136 ίππων ( πρόκειται για την έκδοση 218i). Πιο ισχυρός είναι ο δίλιτρος βενζίνης των 192 ίππων, ενώ ίσως να δούμε και μια βασική έκδοση με 105 ίππους και πάλι με τον τρικύλινδρο κινητήρα.

Επίσης, θα υπάρχουν και τρία μοτέρ turbodiesel, όπως ο μικρότερος 216d και άλλες δύο εκδόσεις που αγγίζουν σε ισχύ έως τους 190 ίππους.