Από προχθές, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε μια απουσία που προκάλεσε συζητήσεις. Ελειπε ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Ο γιατρός στο επάγγελμα βουλευτής, γνωστός και για την άνεσή του να ζει χωρίς τροφή ως απεργός πείνας, είναι από τους πλέον συνεπείς στις υποχρεώσεις του. Γι’ αυτό και η απουσία του σχετίστηκε με την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να υπάρχει Πρόεδρος από την Κεντροδεξιά. Αλλωστε ο ίδιος είχε προτείνει για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μανώλη Γλέζο.

Η αλήθεια πάντως είναι διαφορετική. Ο Μιχελογιαννάκης είναι άρρωστος με λοίμωξη του αναπνευστικού. Μάλιστα για να διαλύσει τα σύννεφα που θα πύκνωναν και με τη χθεσινή απουσία του από την ψηφοφορία φρόντισε να ενημερώσει από χθες πρωί πρωί τους δημοσιογράφους με γραπτό μήνυμα που έμοιαζε με ιατρικό ανακοινωθέν.

Πάντως δεν έλειψαν και οι κακόβουλοι συνάδελφοί του που σχολίασαν πως ίσως τον κατέβαλε η απεργία πείνας που μάλλον θα έκανε για να μην εκλεγεί δεξιός Πρόεδρος.