Η τελευταία φορά που περισσότεροι από 60.000 φίλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ κατεγράφη στις 21 Νοεμβρίου 2006, όταν υποδέχθηκε τη Μίλαν. Το σκηνικό θα επαναληφθεί απόψε, ύστερα από εννέα περίεργα χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων η Ενωση άρχισε να παρακμάζει μέχρι το βαρέλι να αποκτήσει πάτο και να οδηγήσει στην επανεκκίνηση μέσω του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Για τους φίλους της ομάδας η αποψινή συνεύρεσή τους στο Ολυμπιακό Στάδιο προκάλεσε την πρωτοφανή ζήτηση εισιτηρίων και προκάλεσε σε δύσκολους καιρούς για το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα εντυπωσιακό sold out, για το οποίο γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την επίσημη ΑΕΚ προκειμένου να προστατευθεί. Των αυστηρών μέτρων προστασίας και ασφαλείας που διαβάσατε χθες στην «ΟΜΑΔΑ» ακολούθησε το μεταμεσονύκτιο (ξημερώματα Τρίτης) ραντεβού του Δημήτρη Μελισσανίδη με τους επικεφαλής των οργανωμένων συνδέσμων, κατά τη διάρκεια του οποίου ο διοικητικός ηγέτης της Ενωσης ζήτησε να τηρηθεί η τάξη και να προστατευθεί η ομάδα. Παράλληλα χθες το απόγευμα δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ «οδηγός προς τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας» (όπως ονομάστηκε) μέσω του οποίου επισημαίνεται ότι θα πράξει πολύ λάθος όποιος πλησιάσει το Ολυμπιακό Στάδιο δίχως εισιτήριο.

ΑΔΙΑΚΟΠΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ. Στο αγωνιστικό σκέλος, το σύνολο που καθοδηγείται από τον Τραϊανό Δέλλα θα έχει προσανατολισμό ανάλογο με εκείνον του πρώτου αγώνα στο Γ. Καραϊσκάκης. Ο προπονητής δεν έχει δουλέψει ποτέ κάτι διαφορετικό ή εν πολλοίς πιο συντηρητικό, γι’ αυτό και οι ένδεκα εκλεκτοί θα επιχειρήσουν με αδιάκοπο πρέσινγκ και διαρκές τρέξιμο να αναδείξουν τις αδυναμίες του Ολυμπιακού ο οποίος αποδεδειγμένα υστερεί (εν συγκρίσει με τους Κιτρινόμαυρους) σε φυσική κατάσταση και διατήρηση της ίδιας έντασης και στα 90 λεπτά ενός αγώνα.

Η ενδεκάδα άλλωστε θα έχει μόνο μία διαφοροποίηση σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στην έδρα του Ολυμπιακού, καθώς θα βρεθεί σε αυτήν ο Δημήτρης Κολοβέτσιος ο οποίος είχε απουσιάσει από το ματς στο Γ. Καραϊσκάκης καθώς προερχόταν από τραυματισμό. Οπότε εκτός βασικού σχήματος θα βρεθεί ένας εκ των Βασίλη Λαμπρόπουλου ή Ανταμ Τζανετόπουλου, ενώ βέβαιη θεωρείται η παρουσία των Ανέστη, Μπακάκη, Σοϊλέδη, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλου, Μπαρμπόζα, Πλατέλλα και Αραβίδη.