Μία από τις αεροσυνοδούς που βρίσκεται στο επίκεντρο της πολύκροτης «υπόθεσης φιστικιών και απεριτίφ», η οποία οδήγησε στην καταδίκη της «πριγκίπισσας» Korean Air Lines, κατέθεσε αγωγή εναντίον της στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τους δικηγόρους της ενάγουσας.

Η Χέδερ Τσο, πρώην διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας του πατέρα της, καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα σε φυλάκιση ενός έτους καθώς κρίθηκε ένοχη για παραβίαση του κώδικα πολιτικής αεροπορίας σχετικά με το επίμαχο περιστατικό που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης JFK στις 5 Δεκεμβρίου.

Η Τσο, δυσαρεστημένη από τον τρόπο σερβιρίσματος των φιστικιών που συνόδευαν το απεριτίφ της από τον επικεφαλής φροντιστή της πτήσης, τον πέταξε έξω από την πτήση Νέα Υόρκη-Σεούλ , αφού τον ανάγκασε να γονατίσει για να τής ζητήσει συγγνώμη, όπως κατήγγειλε ο ίδιος.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και παγκοσμίως.

Στην αγωγή της, που κατατέθηκε τη Δευτέρα και στρέφεται εναντίον και της αεροπορικής εταιρείας, η ενάγουσα Κιμ Ντο-χι υποστηρίζει ότι η Τσο την προπηλάκισε, την χτύπησε, την έσπρωξε και την απείλησε.

Σε ανακοίνωσή τους που απέστειλαν σήμερα με email, οι δικηγορικές εταιρείες Weinstein Law Firm PLLC και Kobre & Kim LLP εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Τσο θα κριθεί ένοχη για την «εκτεταμένη ζημιά που προκάλεσε στην καριέρα, την φήμη και την συναισθηματική κατάσταση της κ. Κιμ».

Η ανακοίνωση ωστόσο δεν αναφέρει την αποζημίωση που διεκδικεί η πελάτισσά τους.

Η Τσο έχει παραιτηθεί από τη θέση της εκτελεστικής διευθύντριας της Korean Air και έχει εφεσιβάλει την καταδικαστική απόφαση.

Η Κιμ κατέθεσε με δάκρυα στα μάτια ότι η Τσο είχε υβριστική συμπεριφορά απέναντι στα μέλη του πληρώματος διαμαρτυρόμενη για τις υπηρεσίες του, ενώ τους φώναζε και τα ανάγκασε να γονατίσουν.

Η εταιρεία Kobre & Kim αναφέρει σε άλλη ανακοίνωσή της ότι η αεροσυνοδός Κιμ κατέθεσε αγωγή επειδή η Τσο και η Korean Air δεν ανταποκρίθηκαν στις προσπάθειές της να καταλήξουν σε εξωδικαστική συμφωνία.