Ακυρώνονται και επίσημα οι αυξήσεις της ΡΑΕ στο πράσινο τέλος, το οποίο θα παραμείνει τελικά παγωμένο στα περσινά επίπεδα καθώς το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης θα καταθέσει σχετική τροπολογία στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιοι οικιακοί καταναλωτές παρέλαβαν ή πρόκειται να παραλάβουν μέσα στις επόμενες ημέρες εκκαθαριστικά της ΔΕΗ με ενσωματωμένη την επιβάρυνση της ΡΑΕ (περίπου 2 ευρώ/τετράμηνο), η επιπλέον αυτή χρέωση θα συμψηφιστεί στον επόμενο λογαριασμό.

Στο μεταξύ κύκλοι του υπουργείου συνέχισαν χθες την επίθεση στη ΡΑΕ κατηγορώντας τη για συμπαιγνία με την προηγούμενη κυβέρνηση και ότι αποφάσιζε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Επικαλούνται ότι τον περασμένο Ιούνιο –έναν μήνα μετά τις ευρωεκλογές και επειδή τότε η συγκυβέρνηση δεν ήθελε να χρεωθούν αυξήσεις –εκείνη τις πάγωσε, κάτι που δεν έκανε όμως τον Δεκέμβριο, παρότι το πρόβλημα ίσχυε στο πολλαπλάσιο.

Από το σχέδιο τροπολογίας που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο προκύπτει πως δεν πρόκειται να υπάρξουν αναπροσαρμογές στο ΕΤΜΕΑΡ ούτε στο πρώτο αλλά ούτε στο δεύτερο εξάμηνο του 2015, ακόμη κι αν το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ συνεχίσει να αυξάνεται.