Ο καθηγητής Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Ρηγόπουλος απαντά ότι πρέπει να αποταθείτε σε ενδοκρινολόγο γιατρό.

Η ενδοκρινολόγος, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Αλεβιζάκη επισημαίνει ότι συνήθως είναι τα γονίδια που μας εμποδίζουν να αδυνατίσουμε και όχι κάποια ορμόνη την οποία μπορούμε να μετρήσουμε. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται συνεχής δίαιτα και ακόμη περισσότερη άσκηση για να τα καταφέρετε.

Ο διατροφολόγος θα μπορούσε να σας καθοδηγήσει περισσότερο. Αντίσταση στην ινσουλίνη έχουν τα περισσότερα παχύσαρκα άτομα και η CRP σας είναι αυξημένη λόγω της παχυσαρκίας, η οποία αντιπροσωπεύει μια κατάσταση κάποιου είδους «φλεγμονής».

Η ταυτόχρονη μέτρηση γλυκόζης και ινσουλίνης σε νηστεία και κατά τη δοκιμασία φόρτισης με γλυκόζη δίνει κάποιες πληροφορίες για την αντίσταση, αλλά η ακριβής μέτρηση είναι πιο πολύπλοκη. Δεν έχει όμως κανένα πρακτικό ενδιαφέρον για τον παχύσαρκο ασθενή να προσπαθήσει να τη μετρήσει. Πρέπει απλώς να χάσετε βάρος και τότε αυτή κατά κανόνα βελτιώνεται.