Μεγαλωμένος στις ποδοσφαιρικές γειτονιές της Τορ ντι Κουίντο, ο Στέφανο Ναπολεόνι, από την τοπική Ακαδημία της οποίας έχουν ξεπηδήσει κάμποσες (άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο) γνωστές φυσιογνωμίες του Κάλτσιο, όπως ο Στέφανο Ντεζιντέρι, ο Μάρκο Ματεράτσι, ο Λαμπέρτο Τζάουλι και ο Μάρκο Κουαντρίνι, ο 28χρονος σήμερα επιθετικός περίμενε έναν Πολωνό να τον ανακαλύψει! Οχι οποιονδήποτε, βέβαια, καθώς επρόκειτο για τον σπουδαίο Ζμπίγκνιεβ Μπόνιεκ, ο οποίος τον ξεχώρισε, τον έβαλε στο αεροπλάνο και τον πήρε για να του γνωρίσει τη δική του πατρίδα. Ηταν το καλοκαίρι του 2006 όταν ο 19χρονος τότε Ναπολεόνι υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του με τη Βίτζεβ Λοτζ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε σε 44 ματς σκοράροντας 11 φορές. Ωστόσο η τότε πολυπόθητη για εκείνον επιστροφή στη γενέτειρά του δεν ήρθε ποτέ. Ο Ναπολεόνι θα γνώριζε πολύ σύντομα μια δεύτερη χώρα με την οποία έμελλε να αποκτήσει γερό δέσιμο. Οπου γης και (ποδοσφαιρική) πατρίς.

Ο επιθετικός του Ατρομήτου διανύει κατά τα τελευταία δύο έτη την κορύφωση της ποδοσφαιρικής καριέρας του. Από το 2008, όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λεβαδειακού, έχει σκοράρει 50 φορές σε 170 αγώνες πρωταθλήματος (Α’ και Β’ Εθνικής), αριθμός αρκούντως ικανοποιητικός αν αναλογιστεί κανείς ότι για αρκετές σεζόν αγωνιζόταν σε ομάδα δεύτερης ταχύτητας. Ασφαλώς τα όσα πράττει τις τελευταίες δυόμισι περιόδους με τη φανέλα της ομάδας του Περιστερίου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι, καθιστούν ιδιαίτερα δελεαστική την περίπτωσή του. Ηδη υπάρχει έντονη φημολογία ότι η ΑΕΚ του έχει χτυπήσει την πόρτα και βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις μαζί του, ενώ ακούγεται ότι αρέσει και σε ανθρώπους του ΠΑΟΚ οι οποίοι θα ενημερώσουν σχετικά τον επόμενο διευθυντή της ομάδας, όταν αυτός επιλεγεί.

Στο κόλπο παραμένει και ο Ατρόμητος, ο οποίος έχει δείξει στο παρελθόν ότι ξέρει να κρατάει ποδοσφαιριστές που έχουν δεθεί με την ομάδα, προσφέροντας συμβόλαια με καλές οικονομικές αποδοχές. Ο Ναπολεόνι (με τα 19 γκολ σε 56 ματς ως παίκτης του Ατρόμητου στη Σούπερ Λίγκα, 9 εκ των οποίων κατά την τρέχουσα σεζόν) γνωρίζει ότι στα 28 του, και με τη φόρμα στην οποία βρίσκεται, αυτή είναι και η ευκαιρία του για ένα συμβόλαιο εξασφάλισης. Γι’ αυτό και ο εκπρόσωπός του αναζητεί δελεαστικές προτάσεις και στο εξωτερικό, καθώς είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα οι ομάδες γίνονται όλο και πιο μαζεμένες στα έξοδά τους.