Είναι ένα καταπληκτικό πατέ που μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε καπνιστό ψάρι, η πέστροφα, όμως, όπως και ο σολομός, κάνουν τη γεύση του πιο «ευγενική». Το έχω φτιάξει ακόμη και με περισσεύματα φρέσκου σολομού, ψημένου ή μαγειρεμένου στον ατμό και είναι εξίσου νόστιμο.

Υλικά

150 γρ φιλέτο καπνιστής πέστροφας

150 γρ τυρί κρέμα

100 γρ κρέμα γάλακτος

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το άσπρο μέρος τους

1 κ.τ.σ φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κ.τ.γλ Worcestershire sauce (γούστερ σως), προαιρετικά

2-3 κ.τ.σ φρέσκο τριμμένο χρένο (horseradish) ή έτοιμη σάλτσα χορσράντις

Εκτέλεση

Αφαιρούμε από το φιλέτο της πέστροφας πιθανά κοκκαλάκια, ρίχνουμε τα δύο τρίτα της ποσότητας στο μπλέντερ ή στο μούλτι μαζί με το τυρί –κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το χρένο (καυτερό ραπάνι) και τα χτυπάμε καλά να πολτοποιηθούν και να ομογενοποιηθούν. Κόβουμε το υπόλοιπο ψάρι να γίνει κομματάκια, το προσθέτουμε στην κρέμα, μαζί με το χυμό λεμονιού, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γούστερ σως αν θέλουμε, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Τρώγεται ιδανικά αλειμμένο σε ψημένες φετούλες μπαγκέτας ή παξιμαδάκια

Τιπ

Αντί για γούστερ σως μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ουίσκι ή άλλο αλκοόλ