Τρεις εβδομάδες έχει στη διάθεσή του ο Γιάννης Αναστασίου και ο Παναθηναϊκός για τον αγώνα της χρονιάς! Είναι με τέτοιον τρόπο σχεδιασμένο το καλεντάρι και το σύστημα διεξαγωγής των ευρωπαϊκών αγώνων, που οι Πράσινοι επένδυσαν στις μεταγραφές και χτίζουν την ομάδα τους στην Ολλανδία για να παίξουν όλη την ευρωπαϊκή χρονιά στο τέλος Ιουλίου (28 ή 29).

Ο αντίπαλος θα γίνει γνωστός την επόμενη Παρασκευή, αλλά το πιο σημαντικό για τον ΠΑΟ είναι να διορθώσει ή να «κρύψει» τα προβλήματα εκείνα που ο Γιάννης Αναστασίου έχει εντοπίσει (μετά το ματς με την Μπριζ) ή θα εντοπίσει στα επόμενα ματς προετοιμασίας. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε οι Πράσινοι επέλεξαν ομάδες που θα προσφέρουν φιλικά με υψηλό βαθμό δυσκολίας, ώστε να αποκαλυφθούν όλα τα προβλήματα.

Το μέγιστο, που ο Παναθηναϊκός το αντιμετωπίζει άλλωστε τα τελευταία χρόνια, είναι η αμυντική λειτουργία του. Συνολικά η ομάδα του Αναστασίου έχει αδυναμία στο ανασταλτικό παιχνίδι, κάτι που φάνηκε και προχθές στο ματς με την Μπριζ. Ιδιαίτερα όσο η διάταξη ήταν σε σχήμα 4-2-2-2. Ηταν φανερό ότι ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα να ελέγξει τον χώρο του κέντρου και να δημιουργήσει μπροστά από την άμυνα ανάχωμα.

Επομένως δεν είναι μόνο οι προσθήκες και η ενσωμάτωση, που πρέπει να γίνει άμεσα, των Σάντσεθ και Θελάντερ –ο μεν πρώτος μόλις είχε φθάσει στο Οστερμπεκ της Ολλανδίας και δεν αγωνίστηκε, ο δε Δανός έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή στο 75ο λεπτό του προχθεσινού φιλικού. Αλλά και η ενεργοποίηση του Μίκαελ Εσιέν, ο οποίος εξακολουθεί να προπονείται με ειδικό ατομικό πρόγραμμα, με στόχο να είναι ετοιμοπόλεμος σε 20 ημέρες! Ο σουπερστάρ του Παναθηναϊκού έχει να αγωνιστεί από τα μέσα Μαρτίου, νιώθει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και ακολουθεί προσωπικό πρόγραμμα για να ανεβάσει στροφές, χωρίς να κινδυνεύσει με υποτροπή. Ο χρόνος που έχει μπροστά του ο Γκανέζος είναι αρκετός, όπως το ίδιο πιστεύει και ο Γιάννης Αναστασίου για τον χρόνο που έχει προκειμένου ο Παναθηναϊκός να διορθώσει τα σοβαρότερα των προβλημάτων που πρέπει να επιλύσει.