Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-0 από την Ντούκλα Πράγας σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας στην Αυστρία. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Γιούρεντιτς στο 87΄. Το επόμενο φιλικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο απέναντι στην τουρκική Ριζεσπόρ.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα, o οποίος πραγματοποίησε ανεπίσημο ντεμπούτο στην «ερυθρόλευκη» τεχνική ηγεσία, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά στο τέλος έμεινε από δυνάμεις με αποτέλεσμα οι Τσέχοι να πάρουν την νίκη.

Ο Ολυμπιακός από την πρώτη στιγμή είχε τα ηνία του αγώνα, κάτι που ήταν αναμενόμενο δεδομένου την διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία μόλις στο 2΄ με τον Χάρα να κάνει ωραία ατομική προσπάθεια, αλλά το σουτ του κατέληξε κόρνερ μετά την απόκρουση του Ράντα.

Οι Τσέχοι στο 14΄ απείλησαν με την κεφαλιά του Γιέραμπεκ, που πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 17΄ ο Ρομπέρτο απέκρουσε σουτ του Πρικρίλ. Στο 35΄ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν σημαντική ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα όταν ο Σαλίνο μετά από ωραία εναλλαγή με τον Φορτούνη βρήκε με γύρισμα τον Χάρα στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του τελευταίου σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τους Πειραιώτες να έχουν την κατοχή και την Ντούκλα να περιμένει στο δικό της μισό του γηπέδου. Όσο όμως πέρναγε η ώρα, τόσο περισσότερο έπεφτε ο ρυθμός των παικτών του Ολυμπιακού από την κούραση της προετοιμασίας. Οι παίκτες της Ντούκλα έδειχναν ότι είχαν περισσότερες δυνάμεις και το εκμεταλλεύτηκαν με το τέρμα του Γιουρεντιτς στο 87΄.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο (46΄ Λοριά), Σαλίνο, Μαζουακού, Σιόβας, Αυλωνίτης, Μπουχαλάκης (64΄ Λάτσι) , Φορτούνης (60΄ Γιαννιώτας), Ζντιέλαρ (46΄ Γιαταμπαρέ), Ντομίνγκεζ (46΄ Φουστέρ), Χάρα (46΄ Κολοβός), Πουλίδο (84΄ Ολαϊτάν)

ΝΤΟΥΚΛΑ ΠΡΑΓΑΣ: Ράντα, Γιέραμπεκ, Ματέι Χάνουσεκ, Μάρεκ Χάνουσεκ, Ποβάζανετς, Κάγιτς, Γιούρεντιτς, Μπέργκερ, Μπογκέλ, Στέτινα, Πρικρίλ