Πριν από λίγες ημέρες ήταν η επέτειος του θανάτου αλλά και της γέννησης της Αλίκης Βουγιουκλάκη αφού αυτή η εκλαμπρότατη «μουσίτσα», λες και είχε υπογράψει συμφωνία με το μοιραίο, πέθανε δύο ημέρες μετά τα γενέθλιά της. Είχαμε συνεργαστεί, είχαμε κάνει παρέα, τολμώ να πω ότι έζησα και μια αίσθηση φιλίας που, μεταξύ γυναικών, μεταφράζεται στην εκμυστήρευση ερωτικών θεμάτων. Με φαντάζεστε στα 25 μου να μου δίνει συμβουλές για τα ερωτικά μου η Βουγιουκλάκη;

Ωστόσο, αν θα έπρεπε να κρατήσω ένα μόνο «ενθύμιο σοφίας» είναι ο τρόπος που όχι μόνο είχε αποκρυπτογραφήσει αλλά και επανεφεύρει όρους και κώδικες της δημοφιλίας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα βράδυ που την περιμέναμε με τον Βλάση να ετοιμαστεί για να πάμε σε κάποιο πάρτι. Εμφανίστηκε ντυμένη σαν… βαλκάνια αρραβωνιαστικιά και ο Μπονάτσος άρχισε την καζούρα, παρασύροντας κι εμένα την ανόητη. Η απάντηση της Αλίκης ήταν αποστομωτική: «Λέτε να μην ξέρω τι είναι ωραίο, σικάτο και μοντέρνο; Εκεί που θα πάμε, όμως, θα έχει φωτογράφους και όταν δημοσιευτούν οι φωτογραφίες, πρέπει χιλιάδες γυναίκες σε όλη την Ελλάδα να πάνε στη μοδίστρα με τη σελίδα του περιοδικού και να της ζητήσουν να ξεπατικώσει το φουστάνι μου. Εθνική σταρ και λαϊκός ήρωας δεν γίνεσαι όταν ξεφεύγεις από τον μέσο όρο».

Η άποψή της δίνει μια εξήγηση για την υψηλή δημοφιλία του Πρωθυπουργού εν μέσω πολιτικού καύσωνα. Εύχομαι μόνο και ο Αλέξης Τσίπρας να θέλει, συνειδητά, να φαίνεται και όχι να είναι καρφωμένος στο επίπεδο του μικρομεσαίου της διπλανής πόρτας.