Από ζωντανή στο υγρό και αλμυρό στοιχείο, μαγειρεμένη στο υγρό και γλυκό στοιχείο. Η γαρίδα μπορεί να μαγειρευτεί με εκατοντάδες τρόπους που ούτε μπορούμε να φανταστούμε και να αναδείξει μοναδικές γεύσεις και αρώματα. Η συνταγή είναι του σεφ Μάκη Μπουσούλη από το Ηράκλειο Κρήτης.
Υλικά (2 πιάτα)
4 γαρίδες ίδιου μεγέθους καθαρισμένες από το έντερο
1 ροδάκινο σε φέτες
1 πορτοκάλι σε φέτες ( μόνο την σάρκα )
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 λοβός βανίλιας
Χυμός από ένα πορτοκάλι
100 γρ. βούτυρο (82%)
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με χοντρή βάση βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να υγροποιηθούν.
Προσθέτουμε τα ροδάκινα, τις φέτες από το πορτοκάλι, τη βανίλια και τις γαρίδες και ψήνουμε για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά σε σιγανή φωτιά. Σβήνουμε και ανακατεύουμε (φλιπάρουμε) με το κονιάκ.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να καραμελώσουν οι γαρίδες με τα φρούτα για δυο λεπτά , πάντα σε σιγανή φωτιά και σερβίρουμε.
Ο σεφ Μάκης Μπουσούλης
Ο Μάκης Μπουσούλης ξεκινώντας από τον Αστέρα Βουλιαγμένης και έπειτα από μια πορεία 20 και πλέον χρόνων δημιούργησε την Gourmet Chef Professional Seminars (Τηλ.: 6981239848 – 2810 22 30 31) στο Ηράκλειο Κρήτης, με αντικείμενο την εκπαίδευση μέσα από την παροχή σεμιναρίων γαστρονομίας υψηλού επιπέδου για επαγγελματίες σεφ.