Οχι δάκρυα για αυτή την εθνική ομάδα πόλο. Λύγισε στα πέναλτι (5-3) από τη χρυσή ολυμπιονίκη του Λονδίνου Κροατία, την οποία έφτασε στα σχοινιά ισοφαρίζοντας λίγο πριν από το τέλος του αγώνα στο τελικό 10-10 αν και έχανε 10-8 τρία λεπτά πριν από τη λήξη!

Πλέον οι διεθνείς μας θα βρεθούν το Σάββατο (20.30) αντίπαλοι κόντρα στην Ιταλία (που ηττήθηκε με 10-6 από τη Σερβία), αλλά και στον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού πόλο, τον ιταλό τεχνικό Σάντρο Καμπάνια. Ηταν αυτός που οδήγησε την Εθνική στο πρώτο μετάλλιο της ιστορίας της και τώρα τα δικά του παιδιά (Αφρουδάκης – Μυλωνάκης) και οι συμπαίκτες του θέλουν να του στερήσουν ένα μετάλλιο επικρατώντας στον αγώνα για την τρίτη θέση.

Το χρώμα του μεταλλίου μπορεί να είναι χάλκινο, αλλά έχει γεύση χρυσού καθώς οδηγεί απευθείας στο Ρίο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες (η Σερβία ως κάτοχος του World League έχει προκριθεί ήδη)!

«Είναι τρομερά τα συναισθήματα, αφού έρχονται όλοι και μας δίνουν συγχαρητήρια λες και έχουμε προκριθεί. Τα παιδιά ήταν συγκλονιστικά και τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Ακόμα μία φορά δεν εγκατέλειψαν το παιχνίδι μέχρι το τέλος και κατάφεραν να μη χάσουμε ουσιαστικά. Στις λεπτομέρειες και στην τύχη κρίθηκε μια πρόκριση σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για αυτό και η γεύση που μας μένει είναι γλυκόπικρη» τόνισε στα «ΝΕΑ» ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, που είδε τρεις παίκτες του να φεύγουν με αποβολές (Δελακάς, Ποντικέας, Γεννηδουνιάς) και τους άλλους να τους αναπληρώνουν και να καλύπτουν τα κενά.

«Είμαι βέβαιος ότι θα δώσουν μία ακόμα μεγάλη μάχη για το μετάλλιο, που το θέλουμε όλοι τόσο πολύ» κατέληξε.

n Εξαιρετική εμφάνιση και χθες για τη Νόρα Δράκου, στη μοναδική ελληνική παρουσία σε τελικούς, στο Καζάν. Η πρωταθλήτριά μας κάλυψε τα 50 μ. ύπτιο σε 28”17, επίδοση που την έφερε τελικά στην 8η θέση.

n ΕΤην Κίνα αντιμετωπίζει σήμερα (15.30) η Εθνική Πόλο των γυναικών με στόχο τη νίκη και την 5η θέση στη διοργάνωση.