Ο Ραφίκ Τζιμπούρ επέστρεψε στην ΑΕΚ παρότι για σημαντική μερίδα, αν όχι την πλειονότητα, των φιλάθλων της (και αυτό μπορεί οποιοσδήποτε με ευκολία να το διαπιστώσει εφόσον διατηρεί έστω και διακριτική σχέση με τα social media) ήταν persona non grata. Αφενός για τα εσωτερικά προβλήματα που είχε δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του στην Ενωση, αφετέρου επειδή πέτυχε, απειλώντας με προσφυγή λόγω οφειλομένων, να πάρει την ελευθερία του προκειμένου να μετακομίσει στον Ολυμπιακό μέσα σε ένα διήμερο.

Δεν αλλάζει στα 31

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ωστόσο, λόγω προσωπικής συμπάθειας προς τον Αλγερινό, βάλθηκε να αποδείξει σε όλους όσοι πιστεύουν ότι δεν μπαίνει σε καλούπια πως έχουν λάθος. Ωστόσο, όπως σοφά μια αμερικανή παροιμία λέει, «δεν μπορείς να μάθεις νέα κόλπα σε ένα γέρικο σκυλί». Ο Τζιμπούρ, στα 31 του πλέον, είναι δύσκολο να αλλάξει. Και πολύ γρήγορα, πριν ακόμα έλθει ο Δεκαπενταύγουστος, είχε ήδη υποπέσει σε δύο πειθαρχικά παραπτώματα. «Στο τρίτο έχεις φύγει» φέρεται ότι του είπε ο προπονητής της ομάδας Τραϊανός Δέλλας. Είναι όμως τόσο απλό;

Ο εξωδιοικητικός ηγέτης της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ παρατήρησε εκ του μακρόθεν τα δύο πρώτα συμβάντα, δίχως να επέμβει. Αν όμως υπάρξει εκ νέου παραστράτημα και ο Κολοσσός παραπέμψει τον Τρομοκράτη στη διοίκηση, αλήθεια τι θα πράξει; Ο ίδιος σε όσους τον ρωτούν, εξωτερικεύει σε όλους τους τόνους τη βεβαιότητά του ότι ο Τζιμπούρ θα λάμψει στην Ενωση, πως είναι παιχταράς και ότι θα βάλει τα γκολ που θα κάνουν τη διαφορά.

Σε τεντωμένο σχοινί

Ασφαλώς ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τα αγωνιστικά χαρίσματα του αλγερινού επιθετικού, αν και στα 31 του σίγουρα δεν μπορεί να είναι ο ίδιος με τα 28 του, όταν βρέθηκε στο πικ της καριέρας του σκοράροντας 20 γκολ στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Εκτοτε η καριέρα του πήρε την κατιούσα, με εξαίρεση το προηγούμενο εξάμηνο στην Κύπρο (ΑΠΟΕΛ). Αν όμως βάλει νέα τρικλοποδιά στο κλίμα των αποδυτηρίων, ο Δέλλας δεν θα τον δεχθεί. Και εδώ γεννάται η απαίτηση των αεκτζήδων για την απόκτηση ακόμη ενός φορ περιοχής.

Απρόβλεπτος

Με τον Τζιμπούρ δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Ισως κάνει τη σεζόν της ζωής του, ενδεχομένως όμως να δημιουργήσει καταστάσεις οι οποίες θα τον σύρουν εκτός ΑΕΚ. Και τότε η ομάδα, αν δεν έχει αποκτήσει επιπλέον έναν επιθετικό ώστε να αποκτήσει κάλυψη, θα έχει απομείνει με τον εξαιρετικό Αραβίδη και τον περιορισμένο Κρισάντους. Αυτός είναι ο λόγος της ένστασης μεγάλης μάζας οπαδών και ασφαλώς έχει βάση και λογική.

Μπαράλες

Αποχωρεί με πώληση ο Μπαράλες: τον ανακάλυψαν οι Ελληνες, τον χρυσοπληρώνουν οι Τούρκοι. Ενας ποδοσφαιριστής που εμφανίστηκε εδώ με την υποψία ότι πρόκειται για ακόμα έναν αμφιβόλου ποιότητας ξένο και ο οποίος τίμησε στο έπακρο την εξαιρετική δουλειά που κάνει το τμήμα σκάουτινγκ του Αστέρα Τρίπολης. Δεν είναι ο μοναδικός, υπήρξαν και άλλοι που πέτυχαν κάτι αντίστοιχο μέσα από την αρκαδική ομάδα. Περιμένουμε με ανυπομονησία τα νέα λαβράκια!