Ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα –σοκ στη Ζιέλονα Γκόρα και πριν από τα κρίσιμα εντός έδρας με Ζαλγκίρις και Λοκομοτίβ Κουμπάν πέρασε νικηφόρα από την Πάτρα (80-90), αλλά η εικόνα του προβλημάτισε.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μετά τη δυσαρέσκεια που το περασμένο Σάββατο διέρρευσε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τη διαχείριση των παικτών, φάνηκε να έχει πρόθεση να ανοίξει το rotation δίνοντας μάλιστα στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο θέση στην αρχική πεντάδα. Η εξέλιξη του αγώνα όμως δεν ευνόησε τα σχέδια του σέρβου προπονητή, ενώ ακριβή στοιχεία για τον χρόνο συμμετοχής των παικτών (όπως και τους πόντους με τα στατιστικά τους) δεν μπορούμε να έχουμε γιατί υπήρχε πρόβλημα στη στατιστική υπηρεσία του ΕΣΑΚΕ!

Οπως φανερώνει το τελικό 90-80 για τον Παναθηναϊκό, οι Πράσινοι είχαν πρόβλημα στην άμυνα, όπου δίχως τον Τζέιμς Γκιστ εμφανίζουν σοβαρό έλλειμμα σε ταχύτητα, αλτικότητα και γενικώς αθλητικότητα.

Εκείνο που αποκρύπτει το +10 των κυπελλούχων είναι ο βαθμός ανταγωνιστικότητας του Απόλλωνα Πάτρας, ο οποίος χάρη στα τρίποντα του Δημήτρη Βεργίνη και στην εκπληκτική εμφάνιση του νεοαποκτηθέντος (από την Παρτίζαν) Γιάννη Κουζέλογλου ήταν στο 37ο λεπτό μπροστά στο σκορ (78-77). Σε εκείνο το σημείο η ευστοχία των Φώτση, Πάβλοβιτς, Διαμαντίδη από τα 6,75 μ. ανέτρεψε τα δεδομένα και ο Παναθηναϊκός με σερί 13-0 καθάρισε το ματς. Η απουσία στατιστικής εκτός από το ότι δεν μας επιτρέπει να έχουμε τους πόντους, αδικεί τον Βεργίνη που έκανε σπουδαίο ματς αλλά δεν έχουμε τους αριθμούς τους.