Η άφιξή τους το καλοκαίρι χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τους υπευθύνους των ομάδων, αλλά και τους οπαδούς. Δυστυχώς όμως, για την επιτυχία των μεταγραφικών κινήσεων δεν μπορεί να στοιχηματίσει κανείς με σιγουριά και αυτό δεν αφορά μόνο τη Σούπερ Λίγκα, αλλά και τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Κι αν αναζητήσουμε παραδείγματα στην Πρέμιερ Λιγκ ή την ισπανική Λίγκα, θα βρούμε πολλά. Πρόκειται για παίκτες που πέρασαν από κάποιες ομάδες μόνο για μερικούς μήνες.

Επί της ουσίας, οι Αλφρεντ Φινμπόγκασον και Ρόμπιν Ολσεν ήρθαν το καλοκαίρι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ με καλές συστατικές επιστολές και προοπτικές επιτυχίας. Η πορεία τους όμως δεν ήταν η αναμενόμενη.

Ο ισλανδός επιθετικός πήγε στον Πειραιά ως δανεικός από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Είχε ήδη καλή φήμη ως σκόρερ, καθώς την περίοδο 2013-2014 είχε πετύχει 29 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Χερενφέιν. Στον Ολυμπιακό δεν τα κατέφερε. Βασικά αποδείχθηκε ότι δεν ταίριαζε στα πλάνα του Μάρκο Σίλβα. Η κορυφαία του στιγμή με τη φανέλα των Ερυθρολεύκων ήταν στο Εμιρεϊτς, όταν πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 3-2 επί της Αρσεναλ στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο 26χρονος τερματοφύλακας Ρόμπιν Ολσεν έφθασε το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ ύστερα από τριετή θητεία κάτω από τα δοκάρια της Μάλμε. Οι συστατικές επιστολές ήταν επίσης αρκετά καλές και ο ΠΑΟΚ του προσέφερε τετραετές συμβόλαιο. Παρά τα προσόντα του, ο Ολσεν δεν προσαρμόστηκε στον ΠΑΟΚ και έγινε αιτία να χαθούν αρκετοί βαθμοί, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στα ματς του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ολσεν δεν ήταν σταθερός και άρχισε να μην εμπνέει εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα ο Ιγκορ Τούντορ να αποφασίσει να τον κρατήσει στον πάγκο. Τελικά, τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην απόκτηση του 28χρονου τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα Μάρκου Βελλίδη και παραχώρησε τον Ολσεν στην Κοπεγχάγη, με μορφή δανεισμού έως το τέλος της σεζόν.

Η περισινή εξαιρετική πορεία του Αστέρα Τρίπολης στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Γιουρόπα Λιγκ δημιούργησε προσδοκίες για μια ακόμα καλύτερη εφετινή σεζόν. Οι εξελίξεις όμως και η πορεία της ομάδας δεν δικαίωσαν κανέναν. Μία από τις κινήσεις του καλοκαιριού ήταν η απόκτηση του ισπανού μεσοεπιθετικού Μανουέλ Λανθαρότε, ενός παίκτη που μπορούσε να αγωνιστεί και στις δύο πτέρυγες. Το αποτέλεσμα όμως δεν ήταν το αναμενόμενο. Ο 31 ετών Ισπανός δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στην Τρίπολη, δεν προσέφερε κάτι ιδιαίτερο και παρότι είχε συμφωνήσει έως το καλοκαίρι του 2017, έλυσε το συμβόλαιό του και αποχώρησε από τον Αστέρα. Το ίδιο συνέβη και με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος παρότι είχε συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν, αποχώρησε και συνεχίζει στον Ατρόμητο.

Σαν Περιστέρι αποδημητικό

Σύντομη ήταν και η θητεία του Μπόρισλαβ Στόιτσεφ στον Ατρόμητο. Ο 29χρονος βούλγαρος στόπερ ήρθε στο Περιστέρι στο τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, προκειμένου να καλύψει το κενό του Πάπε Εμπόου που τραυματίστηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο Στόιτσεφ, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά εκτός Βουλγαρίας, δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στον Ατρόμητο. Παρότι είχε υπογράψει συμβόλαιο ενός χρόνου με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα, δεν κατάφερε να πείσει τόσο τον Μιχάλη Γρηγορίου όσο και τον νυν προπονητή της ομάδας Τραϊανό Δέλλα και έτσι χθες ανακοινώθηκε η λύση του συμβολαίου του. Ο Στόιτσεφ φόρεσε μόλις τέσσερις φορές τη φανέλα του Ατρομήτου.