Αν οι φίλοι της ΑΕΚ διέθεταν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται την παράδοξη μορφή της πραγματικότητας διαχέοντας ένα πνεύμα αστεϊσμού στη σκέψη τους, αυτό που πολύ απλά αποκαλούμε χιούμορ, θα έπρεπε να μειδιούν για την αγωνιστική κατρακύλα της ομάδας τους στη Λιβαδειά γιατί συνέπεσε με την αντίστοιχη της Μπαρτσελόνα.

Θα μπορούσαν για παράδειγμα να σκεφθούν πως το αγωνιστικό συνάχι που έχει προσβάλει την ΑΕΚ ίσως είναι κάποια εποχική αλλεργία από την οποία υποφέρουν πολλές μεγάλες ομάδες αυτή την περίοδο.

Αντί για οπερετικές εκδηλώσεις μέσα στη νύχτα, οι φίλοι της ΑΕΚ θα έπρεπε να συμβουλεύσουν τους παίκτες την επόμενη φορά που θα επισκεφθούν τη Λιβαδειά να θυμηθούν πως εκτός από ωραία σουβλάκια η ιστορική πόλη διαθέτει και μαντείο, το οποίο μπορεί να τους βοηθήσει να λύσουν τα προβλήματά τους.

Πρόκειται για το Τροφώνιο Μαντείο στο οποίο, κατά την αρχαιότητα, ο χρηστηριαζόμενος έπινε νερό από δύο πηγές. Η πρώτη ήταν της Λήθης και βοηθούσε να ξεχαστούν τα προβλήματά του. Η άλλη ήταν της Μνημοσύνης και συνέβαλλε ώστε ο χρηστηριαζόμενος να θυμάται τα οράματα και τις φωνές που έβλεπε και άκουγε εκεί.

Μια επίσκεψη της ΑΕΚ στο Τροφώνιο Μαντείο θα τη βοηθούσε να απαλλαγεί από τα βαρίδια του πρόσφατου παρελθόντος και να δει με καθάριο βλέμμα το μέλλον που της ανήκει.