Το ΕΣΥ από την αρχή επιχειρεί να… ξαναγράψει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Κατά τη χθεσινή συνάντηση με τους νέους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας, ο Παύλος Πολάκης απέταξε τους κομματικούς στρατούς και τη ρουσφετοκρατία.

«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται επιλογή διοικητών νοσοκομείων με τον τρόπο που επιλεγήκατε εσείς. Δεν τοποθετηθήκατε με κομματικά κριτήρια όπως οι προηγούμενοι» δήλωσε. Και συνέχισε: «Πάμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Δεν πάμε να στήσουμε κομματικούς στρατούς, αλλά να λύσουμε τα προβλήματα των ανθρώπων».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός διεμήνυσε στη νέα φρουρά του ΕΣΥ ότι στόχος είναι να εδραιωθεί «ένα άλλο κοινωνικό ήθος στο δημόσιο σύστημα υγείας». Και κατά την –πάγια όπως φαίνεται –τακτική, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο των ΜΜΕ. Ομως αυτή τη φορά ήταν ο Ξανθός αυτός που έφερε το θέμα στη συζήτηση, προσφέροντας για μία ακόμη φορά στήριξη και κάλυψη στον αναπληρωτή υπουργό.

«Τόσο εγώ όσο και ο αναπληρωτής υπουργός πραγματοποιούμε συνεχώς επισκέψεις στα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Η επαφή με τους εργαζομένους μάς δίνει μια εικόνα πολύ διαφορετική από αυτή που παρουσιάζει μερίδα των ΜΜΕ. Οι άνθρωποι είναι πολύ πιεσμένοι, ζορισμένοι, αλλά εξακολουθούν να στηρίζουν το ΕΣΥ και να εξυπηρετούν με αξιόπιστο τρόπο τους πολίτες».