Προανάκριση από την Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής, διενεργείται για τον θάνατο του επιχειρηματία Κυριάκου Μαμιδάκη, 84 ετών, ο οποίος αποδίδεται και επίσημα σε αυτοκτονία.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 84χρονου συνιδρυτή και ιδιοκτήτη της Jet oil, απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια, καθώς όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την εκδοχή της αυτοκτονίας.

Ο Κυριάκος Μαμιμάκης αυτοπυροβολήθηκε στον αριστερό κρόταφο με περίστροφο το οποίο κατείχε νόμιμα, στο γραφείο του σπιτιού του, στην οδό Αχιλλέως στον Διόνυσο. Το όπλο βρέθηκε δίπλα του.

Αρχικά, ο 84χρονος πυροβόλησε μια φορά με το όπλο στον τοίχο του γραφείου και μετά έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του.

Τον επιχειρηματία βρήκε νεκρό ο οικιακός βοηθός, υπήκοος Φιλιππίνων, ο οποίος όπως είπε, άκουσε δύο πυροβολισμούς και όταν έτρεξε στο γραφείο αντίκρισε το τραγικό θέαμα.

Αμέσως ειδοποίησε τον γαμπρό τού αυτόχειρα, που μένει στο ισόγειο του σπιτιού και ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία.

Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι δεν βρέθηκε σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν έχουν αμφιβολία πως σχετίζεται με τις εξελίξεις στην Jet Oil.

Ποιος ήταν ο Κυριάκος Μαμιδάκης

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης είχε γεννηθεί το 1932 στην Ανωσκελή της επαρχίας Κισσάμου του νομού Χανίων. Οι γονείς του ήταν ο Αλέξανδρος και η Ειρήνη Μαμιδάκη. Τελείωσε την Εμπορική Σχολή το 1951 και στη συνέχεια παρακολούθησε δι’ αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE.

Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952 δίπλα στο θείο του Γ.Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών. Το Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Νίκο προχώρησαν στις δικές τους δραστηριότητες ιδρύοντας τη JETOIL.

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης, σύμφωνα με το βιογραφικό που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της JETOIL, ήταν πρόεδρος των εταιρειών του Ομίλου Αφών Μαμιδάκη. Ήταν ο ένας από τα επτά αδέρφια που τρέχουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Συνολικά τα επτά αδέρφια απέκτησαν δέκα εφτά παιδιά, είκοσι τέσσερα εγγόνια και δισέγγονα, ενώ κάτω από την ευρύτερη οικογενειακή «ομπρέλα» περιλαμβάνονται συνολικά εξήντα άτομα.

Η οικογένεια Μαμιδάκη είχε εμπλοκή και με τα ξενοδοχεία. Αυτή αρχίζει το 1996, όταν αποκτά το Coral στον Άγιο Νικόλαο και στη συνέχεια το Ermis, δύο από τις παλαιότερες αλλά πλήρως ανακαινισμένες μονάδες που λειτουργούν όλον τον χρόνο.

Στη συνέχεια έρχονται και τα άλλα: Τα Miramare Wonderland στη Ρόδο και Arina Sand στην Κρήτη και η αλυσίδα Aquis Hotels & Resort.

Σε συνεργασία με ένα ισχυρό εταίρο από το εξωτερικό, την Iberostar, αποκτούν και τον έλεγχό των «Mirabello Hotel» και «Mirabello Village».

Οι πληροφορίες λένε ότι οι αδελφές Τζίνα και Μαριλένα Μαμιδάκη που διαχειρίζονται τα ξενοδοχεία, προχώρησαν στη μίσθωση των Miramare Wonderland, Arina Sand και Aquis Hotels & Resorts.

Σημαντικό χτύπημα για την οικογένεια, αποτελεί το σφράγισμα (με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας) του πολυτελέστατου «Life Gallery» στην Εκάλη, το οποίο ανεγέρθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και πέρασε στην ιδιοκτησία της Mamidakis Hotels το 2002.

Η ριζική ανακατασκευή του ξενοδοχείου, είχε κοστίσει 14 εκατ. ευρώ, καθώς εκτός από την πολυτέλεια, είχε διακοσμηθεί με έργα τέχνης- περίφημη ήταν η αίθουσα με τα γλυπτά και τα έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων.