Ενα νέο όπλοστη μάχη για την εξασφάλιση μιας θέσης-ξαπλώστρας κάτω από μια ομπρέλα στην παραλία έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι λουόμενοι!

Πρόκειται για την ελληνική εφαρμογή Plazz, χάρη στην οποία δεν χρειάζεται κάποιος να τρέχει από τα ξημερώματα για να καπαρώσει κάποια ξαπλώστρα, αλλά μπορεί να την κλείσει απευθείας από το έξυπνο κινητό του τηλέφωνο ή το τάμπλετ του.

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή (προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για IOS), οι λουόμενοι μπορούν να επιλέξουν την παραλία που τους ενδιαφέρει, να ορίσουν την ημέρα και την ώρα που θα την επισκεφθούν, την ακριβή θέση της ξαπλώστρας στην παραλία, αλλά και να την προπληρώσουν μέσω της πιστωτικής ή χρεωστικής τους κάρτας!

Η εφαρμογή Plazz, αφού δοκιμάστηκε ολόκληρο το 2015 στην πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης, φέτος ταξίδεψε σε Μύκονο, Κρήτη, Κέρκυρα, Τζια, Σαντορίνη, Χαλκιδική, Αντίπαρο, Νάξο και Ζάκυνθο.

Πώς λειτουργεί. Ο ενδιαφερόμενος απλά επιλέγει στην οθόνη του υπολογιστή, του κινητού ή του τάμπλετ του μία από τις προτεινόμενες παραλίες, τσεκάρει τη διαθεσιμότητα σε ξαπλώστρες και εισάγει την ημέρα και την ώρα που επιθυμεί να την επισκεφθεί, προχωρώντας στην online κράτηση. Τα υπόλοιπα (πληρωμή και απόδειξη πληρωμής) λειτουργούν ακριβώς όπως και στις εφαρμογές με τις οποίες κάνει κάποιος κράτηση εισιτηρίων για αεροπλάνα, πλοία ή κινηματογράφους.

Ωστόσο, όπως όλες οι διαδικτυακές συναλλαγές, έτσι και το Plazz έχει τους δικούς του όρους –κατ’ ορισμένους μειονεκτήματα. Συγκεκριμένα:

n Η κράτηση δεν ισχύει για όλη την ημέρα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η ξαπλώστρα δεν περιμένει τον λουόμενο δυο και τρεις ώρες μετά τη δηλωμένη ώρα άφιξής του στην παραλία. Η κράτηση έχει ισχύ έως 45 λεπτά μετά την ώρα που έχει δηλωθεί.

n Σε περίπτωση κακοκαιρίας, ο ενδιαφερόμενος δεν έχει δικαίωμα ακύρωσης της κράτησης και επιστροφής των χρημάτων του ή συμψηφισμού τους.

n Ωστόσο, ο λουόμενος μπορεί να ακυρώσει την κράτησή του μέχρι και 48 ώρες πριν από τη δηλωμένη ώρα άφιξής του στην παραλία.