Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Γκάρεθ Μπέιλ αναμένεται να εξελιχθεί ο αποψινός πρώτος ημιτελικός του Euro 2016 ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ουαλία. Μπορεί οι προπονητές, Φερνάντο Σάντος και Κρις Κόλμαν, αλλά και οι παίκτες των δύο ομάδων να υποστήριξαν ότι ο ημιτελικός στη Λυών δεν είναι υπόθεση μόνο αυτών των δύο παικτών, όμως όσα έχουν συμβεί μεταξύ τους στη Μαδρίτη θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Ετσι, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η κόντρα αυτή θα συνεχιστεί στη Ρεάλ.

Αλλωστε, άρχισε από την πρώτη ημέρα της άφιξης του Μπέιλ στη Μαδρίτη, καθώς ήδη είχε διατυπωθεί το ερώτημα για το πώς θα μπορούσε να αμφισβητήσει τη «βασιλεία» του Ρονάλντο. Κι αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Πορτογάλο.

Επίσης, ήταν το κόστος της μεταγραφής. Η Ρεάλ επέμενε για τρία χρόνια ότι δεν ξεπερνούσε τα 94,46 εκατ. ευρώ που έδωσε το 2009 στη Γιουνάιτεντ για τον Ρονάλντο. Τον περασμένο Ιανουάριο αποκαλύφθηκε ότι το συνολικό κόστος της μεταγραφής του Μπέιλ ήταν 100.759.417 ευρώ.

Οι σχέσεις των δύο παικτών περνούν κρίση και εντός του γηπέδου. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν αντέχει βλέποντας τον Μπέιλ να σκοράρει. Κι όταν ο Ρονάλντο είναι δυσαρεστημένος, ο Ουαλός ακούει ακόμα και αποδοκιμασίες από την εξέδρα. Ο Μπέιλ δεν έχει ξεχάσει ακόμη και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2014, όταν πέτυχε το δεύτερο γκολ της Ρεάλ στην παράταση και ο Κριστιάνο Ρονάλντο παρέμεινε ψυχρός.