Πυροτέχνημα Κατρούγκαλου για το ΕΚΑΣ. Μετά τη γενική κατακραυγή για το κόψιμο του επιδόματος, ο υπουργός Εργασίας υπόσχεται τώρα επιδότηση των λογαριασμώνΔΕΚΟ ή τουΕΝΦΙΑ, προκειμένου, όπως είπε, να αντισταθμιστεί η κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Ωστόσο, πρόκειται για νέες υποσχέσεις που είναι στον αέρα αφού το αντιστάθμισμα αυτό σχεδιάζεται να εφαρμοστεί το 2017 και εφόσον το εγκρίνουν οι δανειστές με τη δεύτερη αξιολόγηση! Για το θέμα της «αναπλήρωσης» του ΕΚΑΣ έχουν ήδη προγραμματιστεί συναντήσεις αύριο με τους Δραγασάκη και Τσακαλώτο, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση και με τον Χουλιαράκη.

Τονίζεται ότι, για φέτος, οι χαμένοι του ΕΚΑΣ ανέρχονται στις 163.000, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον αρχικό προγραμματισμό. Από αυτούς, περίπου 143.000 έχασαν οριστικά τη συγκεκριμένη προνοιακή παροχή, ενώ μείωση υπέστησαν άλλα 20.000 άτομα. Με δεδομένο ότι το ΕΚΑΣ το 2015 καταβλήθηκε σε περίπου 380.000 δικαιούχους, προκύπτει ότι σχεδόν το 42% των περσινών δικαιούχων φέτος έχασε ή υπέστη μείωση στο επίδομά του.

«Εξετάζουμε την επιδότηση των λογαριασμών ΔΕΚΟ ή του ΕΝΦΙΑ ως αντισταθμιστικό μέτρο για την κατάργηση του ΕΚΑΣ» ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον Alpha 98,9.