«Μόνο την κυβέρνηση φθείρει η κριτική των υπουργών προς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και το ΤΑΙΠΕΔ. Μόνο αυτή παθαίνει ζημιά, όχι το ΤΑΙΠΕΔ». Τάδε έφη ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνάντηση χθες το βράδυ με δημοσιογράφους, τονίζοντας με νόημα ότι σε καθετί που κάνει έχει τη στήριξη του Πρωθυπουργού. Το μήνυμα από το roof garden ξενοδοχείου κοντά στην Ακρόπολη απευθυνόταν προφανώς στους «γνωστούς αγνώστους» Σπίρτζη, Σκουρλέτη, Δρίτσα και παρέα. Είπε κι άλλα πολλά ο Πιτσιόρλας.

Για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ότι παρά τις αντιδράσεις αυτό υλοποιείται, ότι ενστάσεις υπήρχαν και υπάρχουν από μερίδα υπουργών, ότι ο ίδιος δεν αισθάνθηκε ούτε στιγμή απομονωμένος ή μοναχικός και ότι η δουλειά, έστω με φωνές, τελικά γίνεται.

«Ανεξέλεγκτα» εκατομμύρια

Στην παραδοχή ότι το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει τα εκατομμύρια ευρώ που διοχετεύθηκαν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για το Προσφυγικό προχώρησε χθες στη Βουλή ο Γιάννης Μουζάλας. Απαντώντας σε επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων για την προσφυγική κρίση, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υποστήριξε ότι το 2015 διατέθηκαν έκτακτα κονδύλια 52,66 εκατ. ευρώ. «Για το 2016 δόθηκαν 210,44 εκατ. ευρώ… χώρια αυτά που πήγαν απευθείας σε ΜΚΟ» είπε ο Μουζάλας, συμπληρώνοντας ότι τα 59,82 εκατ. κατευθύνθηκαν στο ελληνικό κράτος και τα 150,62 εκατ. σε ΜΚΟ. Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε όμως η φράση του πως «υπάρχουν τεράστια ποσά που δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε».