Το 1978 ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς δεν υπήρχε ούτε ως σκέψη στο μυαλό των γονιών του. Hταν η χρονιά που βγήκε στους κινηματογράφους η επική ταινία «Tο εξπρές του Mεσονυκτίου», που σάρωσε τα ταμεία με την απόδραση ενός Aμερικανού από τις φυλακές της Κωνσταντινούπολης. Το βράδυ της Παρασκευής, 38 χρόνια αργότερα, ο άσος των Νετς, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, έζησε το δικό του… εξπρές του μεσονυκτίου από την Αλικαρνασσό.

Για να… αποδράσει ο κροάτης σταρ από την Τουρκία δραστηριοποιήθηκαν οι άνθρωποι του Κολοσσού Ρόδου από τους οποίους ζήτησε βοήθεια ο μάνατζερ του παίκτη, ο οποίος ταξίδεψε μέσω Ρόδου στο Ζάγκρεμπ. Ο ηγέτης της Εθνικής Κροατίας, που ήταν εκ των πρωταγωνιστών της νίκης επί της Ελλάδας αλλά και επί της Ιταλίας, που έδωσε στους Κροάτες την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πήγε στην Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ, όπως αποκαλούν την πόλη οι Τούρκοι) μαζί με τη σύντροφό του για ολιγοήμερες διακοπές πριν αρχίσει η προετοιμασία της Εθνικής Κροατίας για το Ρίο.

Oμως οι εξελίξεις το βράδυ της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη και την Αγκυρα θορύβησαν τον Μπογκντάνοβιτς, που ένιωσε ακόμη μεγαλύτερο φόβο όταν έφθασε στα αφτιά του η πληροφορία που κυκλοφορούσε ότι ο Ερντογάν μπορεί να βρισκόταν στην περιοχή, όπου διατηρεί εξοχική κατοικία. Αμέσως επικοινώνησε με τον μάνατζέρ του Αλεξ Ράσκοβιτς και του ζήτησε να του βρει τρόπο να εγκαταλείψει τη χώρα. Ο κίνδυνος να κλείσουν τα αεροδρόμια και να μην μπορεί να αναχωρήσει από την Τουρκία ήταν μεγάλος και ο εκπρόσωπος του παίκτη σκέφτηκε να αποταθεί στους παράγοντες του Κολοσσού Ρόδου, καθώς το νησί βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη διάσημη παραθεριστική πόλη της Τουρκίας.

Πράγματι, ο τιμ μάνατζερ της ομάδας Γιώργος Γκοτζογιάννης μαζί με το μέλος του ΔΣ Παναγιώτη Κουνάκη έδωσαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να περάσει με ιπτάμενο δελφίνι ο Μπογκντάνοβιτς στη Ρόδο, ενώ τον περίμεναν στο νησί έχοντας βγάλει και αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψει στο Ζάγκρεμπ. Η ιστορία, που αποκαλύφθηκε από το sportfm.gr, έφθασε ώς τις ΗΠΑ, όπου ο Κροάτης αγωνίζεται στο ΝΒΑ με την ομάδα των Νετς, καθώς είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Αναφέρεται μάλιστα ότι στήθηκε επιχείρηση με πλοιάριο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές αφού ο Μπογκντάνοβιτς και η σύντροφός του ταξίδεψαν με το ιπτάμενο δελφίνι της γραμμής που συνδέει τις δύο μεριές μέσα σε 30 λεπτά! Απλά δόθηκαν όλες οι πληροφορίες και η υποστήριξη ώστε ο 28χρονος άσος να νιώθει ασφαλής και να ταξιδέψει άμεσα και σίγουρα πίσω στην πατρίδα του. Η κοινωνία του μπάσκετ είναι μικρή και λειτούργησε καταλυτικά.