Η κυβέρνηση και για την ακρίβεια η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανακοίνωσε τους υποψηφίους που προεπελέγησαν για τον διαγωνισμό που αφορά τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.

Από τους δέκα υποψηφίους προκρίθηκαν τελικώς επτά. Σημειωτέον ότι η αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού συμφερόντων Καρατζαφέρη είχε απορριφθεί με το πρώτο ξεσκαρτάρισμα.

Θα ξεκινήσω από τους υποψηφίους που κόβονται και δεν περνούν στην επόμενη φάση. Πρόκειται για τους Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων (Mega Channel), Dimera Media Investments Limited (αίτηση Ιβάν Σαββίδη) και ο Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου Ανώνυμη Εταιρεία (ITV CP) κυπριακών συμφερόντων.

Προκρίνονται οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών Σκάι (Ειδήσεις Ντοτ Κομ Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών και Ενημέρωσης), Star Channel (Νέα Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία), Antenna TV Ανώνυμος Εταιρεία, Alpha Δορυφορική Τηλεόραση και Ε Radio-TV (Ραδιοτηλοπτική ΑΕ), καθώς και οι αιτήσεις των εταιρειών Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία και Αλτερ Εγκο Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμος Εταιρεία (συμφερόντων Μαρινάκη).

Οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα της προδικαστικής προσφυγής κατά της απόφασης έγκρισης του πρακτικού προεπιλογής και προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο τελικός κατάλογος των συμμετεχόντων στη δημοπρασία.

Νωρίτερα σημειώθηκε εμπλοκή στη διαδικασία του διαγωνισμού, καθώς με ανάρτησή του στο Διαδίκτυο ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος ανακοίνωσε τη ματαίωση του μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανακήρυξη της εταιρείας που θα αναλάμβανε τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την κατακύρωση των τεσσάρων αδειών. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τον γραμματέα, δεν κατατέθηκε καμία προσφορά. Σε άτυπη ενημέρωσή της η κυβέρνηση ανακοίνωσε, ότι στον διαγωνισμό θα αξιοποιηθεί αναγνωρισμένη και δοκιμασμένη μέθοδος δημοπράτησης που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από την ΕΕΤΤ στις δημοπρασίες φάσματος συχνοτήτων για τις τηλεπικοινωνίες.

Σημειωτέον πως η τελική φάση του διαγωνισμού έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 12-17 Αυγούστου.