Μόνο στην Ελλάδα οι κόντρες για την ΕΠΟ, την ΚΕΔ και τον ΕΣΑΚΕ προκαλούν ενδιαφέρον και μπορεί να είναι ακόμη και πρώτο θέμα. Γιατί πολύ απλά μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η νοοτροπία και μπορούν να συμβούν αυτά που συμβαίνουν στις Ενώσεις, στη διαιτησία, στις εκλογές και τις Γενικές Συνελεύσεις. Μυθικά πράγματα και ο μπαξές έχει απ’ όλα σήμερις.

Το παιχνίδι με την ΚΕΔ

Ας αρχίσουμε με το λαοφιλές άθλημα του ποδοσφαίρου, την αμόλυντη και ηθικοτάτη ΕΠΟ και το τέκνο της, την ΚΕΔ. Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας είναι στόχος της αντιπολίτευσης, που ευαγγελίζεται την εξυγίανση στην ομοσπονδία και τους κόλπους της διαιτησίας. Ενίοτε όμως, και όσοι διαβάζετε πιστά το «Shot», θα έχετε διαπιστώσει πως δεν συμβαίνει σπανίως, το μέτωπο δεν είναι αρραγές. Σπάει, παραμένει κοινό εξαιτίας του κοινού, τουλάχιστον προς το παρόν, στόχου.

Χθες, για παράδειγμα, υπήρχε έντονη επικοινωνιακή δράση σε ό,τι αφορά την ΚΕΔ. Την αρχή έκανε αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος με κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε πως «ο ΠΑΟΚ δεν κατεβαίνει στο πρωτάθλημα με αυτήν την ΚΕΔ». Για την έναρξη του πρωταθλήματος, η πρεμιέρα του οποίου έχει οριστεί σε ένα μήνα, θέτει ως προϋπόθεση τις αλλαγές στην ΚΕΔ και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως τόνισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της, Σταμάτης Γαρρής, που έκανε λόγο για «σημαδεμένη τράπουλα» και ξεκαθάρισε πως «απαιτούμε αλλαγές στην ΚΕΔ».

Στο επικοινωνιακό τσουνάμι, όπου συμμετείχε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου να συμμετέχει η ΠΑΕ ΑΕΚ. Ισως είχαν άλλου είδους τρεχάματα λόγω μεταγραφών, αλλά επισημαίνω ότι από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ δεν ειπώθηκε κάτι για την ΚΕΔ.

Ακατάλληλο…

Οσο ήσυχη ήταν η ΑΕΚ, τόσο ανήσυχη ήταν η χθεσινή, πρώτη της νέας διοίκησης, γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ. Οσοι βρέθηκαν εντός αιθούσης με διαβεβαίωσαν πως ειπώθηκαν επικά πράγματα. Οχι μόνο από εκείνα που δεν καταγράφονται στα πρακτικά γιατί μπορεί να προκαλέσουν… παρέμβαση του ΕΣΡ, αλλά και για όσα σημειώθηκαν και περιμένουμε να καθαρογραφούν για να πάρουν κάθε επισημότητα.

Η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας είχε προβλέψει (χθες) ότι η πρώτη γενική συνέλευση της διοίκησης Μιχάλη Μελή θα ήταν εκρηκτική κι έτσι ήταν. Πώς αλλιώς να συνέβαινε από τη στιγμή που συζητήθηκαν και πάντως ψηφίστηκαν θέματα που αφορούν τον αριθμό των μη Ευρωπαίων στους έξι ξένους, τη «συνέκτιση» ποινών σε φυσικά πρόσωπα αλλά και την εφαρμογή ποινών μετά την εκδίκαση των εφέσεων.

«Πραξικόπημα. Κανονικό, που όμως θα έχει την κατάληξη εκείνου στην Τουρκία» χαρακτήρισαν από τον Ολυμπιακό, που μειοψήφησε, τα όσα πέρασαν από τη γενική συνέλευση. Οι Ερυθρόλευκοι θεωρούν ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν και ορίζουν πως οι ποινές που επιβάλλονται ενώ εκτίονται άλλες θα συνεκτίονται και επίσης πως οι ποινές που σε πρώτο βαθμό θα επιβάλλει ο Αθλητικός Δικαστής δεν θα εφαρμόζονται αν δεν εκδικαστεί και η έφεση, είναι αντισυνταγματικές και δεν θα πάρουν υπογραφή από τον Σταύρο Κοντονή.

Ο υφυπουργός, όχι μόνο χθες βράδυ αλλά και μέχρι να λάβει επίσημα τις αλλαγές, δεν πρόκειται να πάρει θέση. Είναι πάγια τακτική του, ωστόσο από τη νομική υπηρεσία του υφυπουργείου έλεγαν ότι αν ισχύουν όσα διαρρέουν πως αποφασίστηκαν, ο Σταύρος Κοντονής δεν πρόκειται να τα κάνει αποδεκτά. Δικηγόρος άλλωστε είναι και ο ίδιος, οπότε γνωρίζει τι θα υπογράψει, αν θα το υπογράψει.

Εστελνε Κλαβέρ στον ΠΑΟ

Σε ξέρα έπεσε η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να αποκτήσει τον Βίκτορ Κλαβέρ, τον οποίο «έκλεψε» μέσα από τα χέρια των Πρασίνων η Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το ωραίο της υπόθεσης, όπως έμαθα, είναι ότι ο ισπανός φόργουορντ όταν είχε πρόταση από την Εφες και τον Παναθηναϊκό μάζεψε γνώμες και πληροφορίες. Οπως ήταν λογικό πήρε και την άποψη του πρώην προπονητή του στη Λοκομοτίβ, που τον αναγέννησε αγωνιστικά. Ο Μπαρτζώκας τού είπε πως ο Παναθηναϊκός έχει ιστορία, έχει έξι Ευρωπαϊκά, γεμάτο γήπεδο, κόσμο που υποστηρίζει την ομάδα και γνωρίζει από μπάσκετ και γενικώς τα όσα είπε ήταν όσα ήθελε να ακούσει ο Κλαβέρ για να πει το «ναι» στον ΠΑΟ.

Το θέμα είναι πως από την ημέρα που απάντησε θετικά ο Κλαβέρ, μέχρι την ημέρα που οι Οκλαχόμα Θάντερ χτύπησαν την πόρτα της Μπαρτσελόνα για τον Αμπρίνες προσφέροντας 2 εκατ. δολ., δεν μπήκαν υπογραφές σε συμβόλαια και υπήρξε καθυστέρηση στην ανταλλαγή τους. Οι διατυπώσεις και οι διευκρινίσεις ξόδεψαν χρόνο με αποτέλεσμα ο Μπαρτζώκας να ζητήσει τον Κλαβέρ ως αντικαταστάτη του Αμπρίνες (στον ισπανικό κορμό της νέας του ομάδας) και ο παίκτης να χαθεί για τους Πράσινους.

Στο προσκήνιο Ανταμς

Επόμενο στόχο, η πληροφορία της στήλης είναι ότι αποτελεί για τον Παναθηναϊκό ο Ντάριους Ανταμς (φωτογραφία) ο οποίος εντυπωσίασε με τη Λαμποράλ Κούτσα. Ο Αμερικανός δεν έπεισε στο Summer League κάποια ομάδα του ΝΒΑ να του δώσει συμβόλαιο και η Μπαρτσελόνα που τον εξέταζε, επέλεξε να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με τον Ράις. Ο Ανταμς, που έχει ανακοινωθεί από την ομοσπονδία της Βουλγαρίας (από τις 6/6) ότι θα αγωνιστεί με την Εθνική της γειτονικής χώρας δεν έχει πάρει ακόμη βουλγαρικό διαβατήριο. Ωστόσο με την αλλαγή του κανονισμού στην Α1 αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να προβληματίσει τον Παναθηναϊκό. Εκείνο που μπορεί να είναι αρνητικό, είναι ότι ο Ανταμς είναι έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο στην Κίνα, όπου του στρώνουν χαλί με πολλά λεφτά. Για να δούμε…

Ιδανικός για συγκρούσεις

Την… τιμητική του θα έχει απόψεστην Τούμπα (ΠΑΟΚ – Απόλλων Λεμεσού) ο Σταύρος Κοντονής. Αιτία, το λουκέτο στη Θύρα 4των οργανωμένων οπαδών. Το αφτί του υφυπουργού όμως δεν ιδρώνει. Εχει αποδειχθεί από τη στάση του στις αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού σε αποφάσεις που έθιγαν τους Αιωνίους. Το έχουμε ξαναπεί, ο Σταύρος Κοντονής είναι ιδανικός για συγκρούσεις!

ΚΟΥΙΖ

Το καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας είναι, εδώ και καιρό, οι προπονητές μπάσκετ. Μετά τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον οποίο προσέλαβε η Μπαρτσελόνα για να την οδηγήσει σε τίτλους, ο Φώτης Κατσικάρης κερδίζει την κούρσα για τη διαδοχή του «coach B» στη Λοκομοτίβ. Αλλά κι ένας ακόμη προπονητής δέχθηκε πρόταση με πολλά… πετροδολάρια. Δεν θα την αποδεχθεί όμως γιατί η θέση του είναι σε άλλο επίπεδο και περιμένει την κατάλληλη πρόταση. Ποιος είναι;