Δήλωση με νόημα για την αυριανή επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας έκανε ο Δημήτρης Σιούφας. Θυμίζει ότι η αρχή του κακού για την τραγωδία του 1974 έγινε με το πραξικόπημα του 1967. Και συνεχίζει:

«Η σύγχρονη εποχή μας, τηρουμένων αναλογιών και διαφορών, παρουσιάζει ανησυχητικά φαινόμενα: Την έλλειψη συναίνεσης για τα σπουδαία και μεγάλα, όπως και την απουσία συνεννόησης ακόμα και για τα μικρά εκ μέρους του πολιτικού κόσμου. Την απουσία αξιόπιστων σχεδίων για το παρόν και το μέλλον. Την αποδεδειγμένη ανειλικρίνεια και αναντιστοιχία μεταξύ λόγων και έργων των πολιτικών δυνάμεων. Την καταβύθιση της αξιοπιστίας όλου του πολιτικού συστήματος στη συνείδηση τεράστιας μερίδας του λαού, με φυσική συνέπεια την απομάκρυνση σημαντικού αριθμού πολιτών από τα κοινά ή τη διολίσθησή τους σε ακραίες επιλογές».

Πού καταλήγει ο Σιούφας; Λέει ότι «η αρχή του κακού είναι δεδομένη. Μόνο μια γενναία εθνική προσπάθεια συμφωνίας από όλους με σύνεση, συνεννόηση και συναίνεση μπορεί να αποτρέψει την κορύφωση του κακού στην πατρίδα μας. Πατρίδα που πελαγοδρομεί σε έναν κόσμο όλο και πιο αβέβαιο, σε μια γειτονιά όλο και πιο επικίνδυνη».