Μέχρι και φυλλάδιο της ΕΡΕ, «Ο απολογισμός της οκταετίας 1955 – 1963» (φωτογραφία), επιστράτευσε ο Κώστας Τασούλας στη Βουλή προκειμένου να περιγράψει τα «δεινά» της απλής αναλογικής. Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, αφού πρώτα εξήγησε ότι ο εκλογικός νόμος δεν είναι καταγραφή των τάσεων του εκλογικού σώματος αλλά κυρίως είναι για να έχουμε κυβέρνηση, υποστήριξε ότι «η μεγαλύτερη πρόοδος στη χώρα υπέρ των λαϊκών στρωμάτων έγινε σε εποχές ισχυρών κυβερνήσεων που προφανώς δεν βγήκαν από απλές αναλογικές. Την περίοδο 1955-1963, την περίοδο που νικήθηκε η Ψωροκώσταινα από την πρώτη κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή, η χώρα διπλασίασε την ιδιωτική κατανάλωση, το κατά κεφαλήν εισόδημα και το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν. Αυτό είναι φιλολαϊκή πολιτική». Εντάξει, Δεξιός είναι ο άνθρωπος, αυτή είναι η ματιά του.

Ωστόσο ο Τασούλας επιχείρησε να ασκήσει και εξ αριστερών κριτική στην κυβέρνηση. Τι έκανε; Επικαλέστηκε δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος είχε πει σε συνέντευξή του, τον Οκτώβριο του 2014, ότι «ο ισχύων εκλογικός νόμος είναι αρπαγή εδρών…. και εμείς δεν θα καταδεχθούμε να έχουμε αυτή την αρπαγή, γιατί αμέσως μόλις νικήσουμε με αυτό τον κάλπικο και κλεψίτυπο νόμο θα τον αλλάξουμε και θα πάμε στην απλή αναλογική». «Είστε κλεπταποδόχοι εδρών, κύριοι συνάδελφοι. Από τον Ιανουάριο του 2015 είστε κλεπταποδόχοι εδρών» τόνισε ο πρώην υπουργός, επιχειρώντας να καταδείξει την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και τη σκοπιμότητα που κρύβει η καθυστέρηση στην εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Οταν ο Θεοχαρόπουλος συνάντησε τον Φίλη

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στις δημόσιες τοποθετήσεις του αρνείται ότι «κλείνει το μάτι» στον ΣΥΡΙΖΑ με την υπερψήφιση του εκλογικού νόμου. Η πραγματικότητα όμως, τουλάχιστον από μια πρώτη ματιά, τον διαψεύδει. Ανθρωπός μου τον είδε χθες στον διάδρομο της Βουλής που συνδέει την Ολομέλεια με το Καφενείο, να ανταλλάσσει αριθμούς τηλεφώνων με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. Εντάξει, η ερμηνεία μου ίσως είναι υπερβολική. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μπορεί να θέλει απλώς να εκθέσει τις απόψεις του για το εκπαιδευτικό σύστημα στον υπουργό. Λέμε τώρα…

Οταν αποκατασταθεί και πάλι η δημοκρατία
Τι απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου για τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 42η επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας; «Σας ενημερώνω ότι δεν θα παρευρεθώ. Οταν αποκατασταθεί ξανά η δημοκρατία στη χώρα μας, θα έχει την ευκαιρία ο λαός μας να γιορτάσει πραγματικά, με ανοιχτές πόρτες και ανοιχτούς δρόμους» έγραψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η απάντησή της παραπέμπει κάπως, πάντως, στην πρωτoχρονιάτικη ευχή που έστειλε προς την «κυβέρνηση του τρίτου Μνημονίου» για το 2016 μέσω twitter: «Και του χρόνου σπίτια σας».

Οι φήμεςγια φυματίωσηστον στρατό

Σε κατηγορηματική διάψευση σχετικά με τα κρούσματα φυματίωσης σε στρατιώτες που καλύπτουν ανάγκες σε κέντρα φιλοξενίας προχώρησε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Ωστόσο ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε Ενορκη Διοικητική Εξέταση για να ελεγχθούν όσοι «δημιουργούν εντυπώσεις» καθώς, όπως εξήγησε, «το γεγονός ότι, παρά τις διαψεύσεις που έγιναν τόσο από το υπουργείο Αμυνας όσο και από τα ΚΕΕΛΠΝΟ, έρχεται και επανέρχεται αυτή η πληροφορία, μας βάζει σε σκέψεις. Θα διαταχθεί ΕΔΕ ώστε να εντοπιστούν και να ελεγχθούν πειθαρχικά όσοι δημιουργούν εντυπώσεις και προκαλούν ανησυχία στον πληθυσμό, για θέματα που δεν υπάρχουν».

Κατηγορηματική διάψευση και γιατην ένταση στο Αιγαίο

Ο Καμμένος πάντως διέψευσε και τις φήμες για ένταση στο Αιγαίο ανάμεσα στις ελληνικές και τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις. Υπογράμμισε ότι έχει δημιουργηθεί μηχανισμός ενημέρωσης από αξιωματικούς, οι οποίοι παρέχουν πληροφορίες και κάλεσε όλες τις πτέρυγες να μη βασίζονται σε αναρτήσεις που πολλές φορές γίνονται εκ του πονηρού, αλλά να επικοινωνούν με το υπουργείο.

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε των δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού του Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος είχε πει ότι «το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των οκτώ πραξικοπηματιών είναι πολύ ισχυρό». Ξεκαθάρισε όμως πως «υπεύθυνο δεν είναι το ΥΠΕΘΑ, ας αφήσουμε το υπουργείο Εξωτερικών να κάνει τη δουλειά του».

Στο φως ο «φάκελος»της Κύπρου

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έκανε γνωστό χθες στη Βουλή ότι το επόμενο διάστημα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα απόρρητα αρχεία που συνθέτουν τον «φάκελο» της Κύπρου για την εισβολή του Αττίλα.