Η πιο σημαντική προσθήκη του Ολυμπιακού, ο Ερικ Γκριν, κατέφθασε στην Αθήνα «διαβασμένος». Ο αμερικανός σκόρερ (1μ90, 26 χρ.) πήρε συστάσεις από τον Οθέλο Χάντερ και τον Μάλκολμ Ντιλέινι, όπως αποκάλυψε στις δηλώσεις του, τόνισε πως ανυπομονεί για τη συνεργασία του με τον Βασίλη Σπανούλη και σήμερα, αφού περάσει και από τα ιατρικά τεστ, θα αναχωρήσει με τη σύντροφό του για να απολαύσει το μαγικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

«Είμαι ενθουσιασμένος. Θέλω να βγάλω ενέργεια και πάθος. Θα δίνω και την καρδιά μου σε κάθε παιχνίδι. Ελπίζω οι φίλαθλοί μας να είναι έτοιμοι για το σόου» τόνισε ο Αμερικανός, που ακόμη κι αν δεν γνώριζε την ελληνική πραγματικότητα στο μπάσκετ, την πληροφορήθηκε από οπαδό της νέας ομάδας του, ο οποίος μόλις τον αντίκρισε του είπε μόνο ένα πράγμα: νικήστε τον Παναθηναϊκό.

«Τελικός». Σαν τρένο (5/5) έφθασε στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών β’ κατηγορίας η εθνική ομάδα, η οποία σήμερα (18.45, ΕΡΤ2) στη Χαλκίδα θα δώσει τον πιο κρίσιμο αγώνα του τουρνουά με αντίπαλο τη Βοσνία.

n Εγινε η κλήρωση των ομίλων του Basketball Champions League της FIBA. Ο ΠΑΟΚ (που απέκτησε τον Γλυνιαδάκη) κληρώθηκε με Βιλερμπάν, Ολντεμπουργκ, Νεπτούνας, Ρόσα Ράντομ, Βεντσπίλς και δύο ομάδες που θα προκύψουν από τα προκριματικά, ενώ ο Αρης με Μπάνβιτ, Σκαϊλάινερς, Νίμπουργκ, Ιλιος Σανς, Μονακό και δύο ομάδες από τα προκριματικά. Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες.