«K.C. Rivers. Guard Panathinaikos 2015 Euroleague Champion. Pro basketball player. Game Changer».

Ετσι συστήνεται από το βράδυ του Σαββάτου στην κοινωνία του Instagram και προφανώς στην προσωπική ζωή του η τέταρτη μεταγραφή του νέου Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν πρόλαβε να ανακοινώσει την απόκτηση του Κέι Σι Ρίβερς.

Οι Πράσινοι μετά το ναυάγιο της υπόθεσης του Βίκτορ Κλαβέρ κινήθηκαν σε διαφορετικές συντεταγμένες, αναζήτησαν έναν ακόμη ποιοτικό παίκτη, τον βρήκαν στο πρόσωπο του αμερικανού γκαρντ/φόργουορντ και με συνοπτικές διαδικασίες τον πρόσθεσαν στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Ο Αμερικανός προτιμήθηκε από τον Μανουτσάρ Μαρκοϊσβίλι όχι μόνο διότι ήταν ελεύθερος, αντιθέτως με τον Γεωργιανό που δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Νταρουσάφακα, αλλά διότι είναι καλύτερος παίκτης και με ανώτερα αθλητικά προσόντα.

«Ο Παναθηναϊκός είναι ένα ιστορικό σωματείο. Θεωρώ ότι για εμένα είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Θέλω τίτλους και το ίδιο θέλει και η ομάδα. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος του Παναθηναϊκού. Είμαι σίγουρος ότι θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να πετύχουμε τους στόχους μας και με τη βοήθεια του κόσμου θα πάμε ψηλά» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του 29χρονου πρωταθλητή της Ευρωλίγκας το 2015 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που δημοσιοποιήθηκαν στην επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Ρίβερς ωστόσο αποδείχθηκε ανυπόμονος και είχε βιαστεί να αυτοανακοινωθεί, γράφοντας στο προφίλ του στο Instagram από το βράδυ του Σαββάτου ότι πλέον ανήκει στο δυναμικό του Παναθηναϊκού.

Ο Ρίβερς, χρόνια παίκτης ευρωπαϊκών ομάδων, γνωρίζει άριστα την ευρωπαϊκή πραγματικότητα στο μπάσκετ και διαθέτει στοιχεία που ταιριάζουν απόλυτα στα σχέδια του Αργύρη Πεδουλάκη. Είναι καλός αμυντικός, διαθέτει αξιόπιστο σουτ, μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ και είναι παίκτης ομάδας. Τέλειο κομμάτι για το πράσινο παζλ του 2016-17.

Οι Πράσινοι πλέον αναζητούν έναν παίκτη για τη θέση «4» και φαίνεται ότι στοχεύουν στον Γεωργιανό Τορνικέ Σενγκέλια, που βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου της Λαμποράλ Κούτσα. Αν βρεθεί λύση με το συμβόλαιό του αναμένεται σύντομα να υπάρξει και συμφωνία, οπότε ο Παναθηναϊκός θα κάνει 5η μεταγραφή, η οποία μπορεί να μην είναι η τελευταία καθώς είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να προστεθεί και ένας ακόμη πόιντ-γκαρντ.