Η είδηση προκάλεσε την ανησυχία στους οπαδούς του Παναθηναϊκού ότι οι Σακραμέντο Κινγκς σχεδιάζουν πράσινη ελληνική παροικία καθώς επιβεβαιώθηκε πως, μετά τον Γιώργο Παπαγιάννη που επέλεξαν στο τελευταίο draft και τον απέκτησαν με συνοπτικές διαδικασίες, ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Νικ Καλάθη.

Το αγωνιστικό πλήγμα για τους κυπελλούχους θα ήταν τεράστιο καθώς γύρω από τον ομογενή διεθνή κτίζεται η νέα ομάδα του ΠΑΟ. Τυχόν απώλειά του θα κατέστρεφε ολόκληρο τον σχεδιασμό. Ωστόσο οι Πράσινοι με κατηγορηματικό τρόπο τόνισαν ότι στο συμβόλαιο του Καλάθη δεν υπάρχει «NBA opt-out» και ο παίκτης θα εξαντλήσει την τριετία στο ΟΑΚΑ. Στα ενδότερα του ΠΑΟ δημιούργησε μεγαλύτερο προβληματισμό το μπλοκάρισμα της Λαμποράλ στον Σεγκέλια, που αποτελούσε τελευταίο μεταγραφικό στόχο. Οι Βάσκοι κατέβαλαν τα χρωστούμε στον Γεωργιανό που δεν μπορεί να απελευθερωθεί και οι Πράσινοι αναζητούν εκ νέου τον παίκτη που θα προσθέσουν στα φόργουορντ.

Παίκτη δεν αναζητά ο Ολυμπιακός, ο οποίος ενημέρωσε αρμοδίως πως αποσύρεται από τη διεκδίκηση του Γκάμπριελ (της Καρσίγιακα) και θα διατηρήσει στο ρόστερ του τον Μιλουτίνοφ. Αιτία, η επένδυση στους Παπαπέτρου, Αγραβάνη στους οποίους οι Ερυθρόλευκοι επιθυμούν να δώσουν χρόνο συμμετοχής.