Έξυπνες πινακίδες που ενημερώνουν για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης αλλά και εύρεση πάρκινγκ μέσω κινητού θα τεθούν σε λειτουργία σε λίγες μέρες στη Νέα Ερυθραία.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται 100% από το «Πράσινο Ταμείο» του ΥΠΕΚΑ και θα εφαρμοστεί σε 140 θέσεις στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας. Το σύστημα λειτουργεί με αισθητήρες ελέγχου διαθεσιμότητας θέσεων στάθμευσης και παρέχει πληροφόρηση στους οδηγούς μέσω mobile εφαρμογής για «έξυπνα κινητά» αλλά και ηλεκτρονικών πινακίδων ενημέρωσης.

Οι «έξυπνες» θέσεις στάθμευσης του συστήματος τοποθετήθηκαν στις εξής οδούς:

– Πατρ. Γρηγορίου Ε’

– Κώστα Βάρναλη

– Αναξαγόρα

– Ν. Πλαστήρα

– Γ. Παπανδρέου

Οι ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης οδηγών για διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης θα εγκατασταθούν άμεσα στα εξής σημεία:

– Οδός Γ. Παπανδρέου (στη συμβολή με την Αθ. Διάκου)

– Οδός Κώστα Βάρναλη (Ταχυδρομείο)

– Οδός Ελ. Βενιζέλου (πλατεία Συντριβάνι)

Το σύστημα παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης οδηγών και μόνο και σε καμία περίπτωση δεν αφορά επιβολή τελών ελεγχόμενης στάθμευσης ή αστυνόμευση. Βασικός στόχος είναι η μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της άσκοπης μετακίνησης των οδηγών για εύρεση θέσης στάθμευσης κατά 11% αλλά και η μείωση της εκπομπής CO2 κατά 21%, αφού υπολογίζεται ότι θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 4 λεπτά ο χρόνος αναζήτησης θέσης στάθμευσης στην περιοχή εφαρμογής.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση