Η απογοητευτική εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στη Χάποελ Μπερ Σεβά (0-0) εξόργισε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια και ξεκαθάρισε πως «αν δεν προκριθείτε θα πάτε σπίτια σας».

Ο Μαρινάκης μίλησε με σκληρή γλώσσα σε όλους και δικαιολόγησε τον κόσμο για τις αποδοκιμασίες. «Δεν ήταν εικόνα αυτή που είδαμε. Αυτός δεν ήταν ο δικός μου Ολυμπιακός, αυτός που θέλω να βλέπω. Αν δεν προκριθείτε μη γυρίσετε. Θα πάρω άλλους που θα είναι καλύτεροι. Ο κόσμος προσπάθησε να έρθει αυτή τη δύσκολη περίοδο στο γήπεδο κι εσείς τον απογοητεύσατε» είπε. Θυμίζουμε ότι το 2010 ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι είχε απολύσει τον Λίνεν και είχε αλλάξει πολλά στον Ολυμπιακό.

Αχρωμος και ασύνδετος ο Ολυμπιακός δεν απείλησε την ισραηλινή ομάδα, που πήρε εύκολα το 0-0 στον πρώτο αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι, η ρεβάνς στο Ισραήλ θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.

ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ. Η αγωνιστική εικόνα των Ερυθρολεύκων μόνο προβληματισμό μπορούσε να προκαλέσει και οι αποδοκιμασίες από την εξέδρα ήταν έντονες τόσο στο ημίχρονο όσο και μετά το τέλος του ματς. Η εικόνα των παικτών του Ολυμπιακού να κάνουν λάθη ακόμα και στις πιο απλές ενέργειες, μόνο ομάδα που θέλει να αγωνιστεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θύμιζε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η καλύτερη στιγμή ήταν στο 89′ όταν ο Γκόρες είχε σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Μιλιβόγεβιτς.

Ο Βίκτορ Σάντσεθ προτίμησε τελικά την εμπειρία του Γιάννη Μανιάτη στη μεσαία γραμμή, αφήνοντας στον πάγκο τον Μπουχαλάκη. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη αλλαγή νωρίς (39′), καθώς μια μυϊκή κάκωση υποχρέωσε τον Σιόβα να αποχωρήσει και να αντικατασταθεί από τον Ντα Κόστα.

ΧΩΡΙΣ ΡΥΘΜΟ. «Θέλαμε να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και να πετύχουμε όσα περισσότερα γκολ μπορούσαμε. Τελικά καταφέραμε μόνο τα μισά. Χρειαζόμαστε βελτίωση στην επίθεση και μένει μία εβδομάδα για να δουλέψουμε σε αυτό» είπε ο προπονητής των Ερυθρολεύκων. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε σε όλο το ματς να βρει ρυθμό χωρίς όμως αποτέλεσμα. Με πολλές απρόσεκτες πάσες οι Ερυθρόλευκοι ήταν αδύνατο να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα και να έχουν καλή ανάπτυξη. Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε ουσιαστικά ένα πεντάλεπτο που απείλησε με δύο σουτ από τους Φορτούνη (20′, απέκρουσε ο Γκόρες) και Σεμπά (24′, άουτ).

Τα αβίαστα λάθη των Ερυθρολεύκων διευκόλυναν τη Χάποελ που «πατούσε» πιο εύκολα την ερυθρόλευκη περιοχή και έγινε απειλητική σε κάποιες φάσεις.

Ιδια γεύση και στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να απειλεί πάλι με δύο σουτ του Φορτούνη (47′ και 71′) και ένα του Μιλιβόγεβιτς (89′) που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της Χάποελ. Αλλά και ο Καπίνο ήταν αποτελεσματικός στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν εξουδετέρωσε το σουτ του Νουακέμε.